Szerző: virag Közzétéve:

A csicseriborsó fehérjében gazdag, finom töltőanyag a meleg levesekhez.

A levesek kalóriaszegények, alig tartalmaznak zsírt vagy szénhidrátot, és zöldségtől függően különféle vitaminokkal és ásványi anyagokkal látják el a szervezetet. Egy dolog azonban egyelőre hiányzik belőlük, mégpedig a fehérje. Ezért egy kicsit segítek, és fehérjében gazdag receptet választottam. Ez a fehérjeleves jelenleg divatos – és nem ok nélkül, mert segít a fogyásban.

A fehérje hosszú ideig jóllakottságot biztosít, és segít kevesebbet enni a nap folyamán. A tányér leves ezért a könnyű összetevők ellenére kielégítő, és megakadályozza a sóvárgást, mivel a vércukorszint állandó marad. Az aminosavak fehérjékké történő lebontásához a szervezetnek sokkal több energiát is fel kell használnia, ami serkenti az anyagcserét. Természetesen a fehérjedús levesek is elősegítik az izomépítést, ha sportolsz. És minél nagyobb az izomtömeged, annál magasabb az alapanyagcsere, vagyis a szervezet még a kanapén pihenve is elégeti az energiát. Ezenkívül a mitokondriumok (a sejtek erőművei) száma az izmokkal együtt nő, ami viszont serkenti a zsírégetést. A fehérjelevesek a kedvenc ételei mindenkinek, aki fejleszteni szeretné alakját vagy fogyni szeretne. Íme a könnyed tápanyagban gazdag recept!

Hozzávalók:

  • 650 g főtt csicseriborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 800 ml zöldségalaplé
  • 3 ek tahini
  • 2 tk kömény
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek citromlé
Forrás:Instagram

Elkészítés:

  1. A csicseriborsót lecsepegtetjük és leöblítjük. 
  2. A hagymát és a fokhagymagerezdeket megpucoljuk és finomra vágjuk. 
  3. Hámozzuk meg és szeleteljük fel a sárgarépát. 
  4. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymakockákat, majd hozzáadjuk a csicseriborsót és a sárgarépát, és mindent pár percig pirítunk.
  5. A tetejére öntjük a zöldségalaplét, és felforraljuk. Pároljuk körülbelül tíz percig, amíg a sárgarépa megpuhul. 
  6. A levest a mixerben simára pürésítjük. 
  7. Adjuk hozzá a tahinit, a köményt és a citromlevet, majd keverjük újra. 
  8. Sózzuk, borsozzuk jól, és ízlés szerint fűszerezzük.
  9. A csicseriborsólevest megszórjuk a kedvünkre való dekorációval – ezek lehetnek magolajok, magvak, és fűszernövények.

Source link

Vélemény, hozzászólás?