Jennifer Aniston, Demi Moore, Nicole Kidman és velük együtt a nagyvállalatok fele ismeri a jól bevált módszert a probléma gyors megoldására – az intuíciókra hajaznak. Az intuitív tanácsadás a 21. századi pszichoterápia.

Kik azok az intuitívek?

“Először akkor hívtam ezt a nőt, amikor még Brad Pitthez mentem feleségül” – mondta Jennifer Aniston. “Szeretett kutyánk, Norman eltűnt, és Brad volt az, aki már akkor megőrült Laura Day-ért. Ragaszkodott hozzá, hogy forduljunk az intuitív szakemberhez, aki azt mondta, másfél napon belül megtaláljuk a kutyát. És így történt. Aztán Laura lett az életvezetőm. Elkezdtem tanulni tőle, hogy hallgassak az intuíciómra, a pozitívra koncentráljak és bízzak az ösztöneiben. Mindenkinek van intuíciója, de a legtöbb nem tudja, hogyan kapcsolódjon hozzá. És egy bölcs szakember nemcsak az intuíció fejlesztésében és az agy megfelelő hangolásában segíthet, hanem általában – önmagunkat is segít megtalálni. Ez jobban működik, mint bármely edzés vagy terápia” – áradozott a színésznő.

Jennifer Aniston korántsem az egyetlen, aki isteníti Laura Day-t, az úgynevezett “intuitív tanácsadás” legdivatosabb szakemberét az Egyesült Államokban és Európában, és számos bestseller könyv szerzőjét. Amerikában és Európában az intuitív tanácsadás iránti igény sokkal nagyobb, mint a hagyományos pszichoanalitikusok iránt. Az intuitok ugyanazok az életvezetési tanácsadók és pszichoterapeuták, de nyilvánvaló pszichés képességekkel, amelyeket már senki sem tekint homályosnak. Néhány intuitív azonban klasszikus pszichológiai képzettséggel is rendelkezik, leggyakrabban a jungi pszichoanalízis területén. Munkájuk során aktívan alkalmazzák az archetípusok elméletét, a szabad asszociációk módszerét, a vizualizációt, az álmok értelmezését. Mások néhány évvel ezelőtt a közönséges médiumoknak vagy a jósoknak álltak volna, de időben érzékelve a keresletet a piacon, sikeresen újramárkázták ezt a dolgot. Bárhogy is legyen, minden megérzés azt állítja, hogy bizonyos technikáknak köszönhetően képesek kapcsolódni az egyes ember által kibocsátott információáramláshoz – akár több ezer kilométeres távolságban is, és akkor mindent elmondanak róla, és megjósolják a jövő.

Brad Pitt szerint Laura Day intuíciója az egyetlen ember a világon, akinek a szavaiban teljes mértékben megbízik. Nicole Kidman, aki szintén rendszeresen meglátogatja ezt a nőt, azt állítja, hogy nem tudja, mi a legjobb módja a válságból való kilábalásnak: Laura arra ösztönözi, hogy mélyen magába nézzen és felmérje a lehetőségeit. Demi Moore bevallotta, hogy indőnként ő is elmegy Laura Day-hez, és közeli barátjának tekinti. „Segített, hogy megtanuljak hinni magamban, szabaduljak meg a félelmektől, és bízzak az intuíciómban”- mondta a sztár.

Imádják a modern jósokat

Az ügyfelek – és nem csak a hírességek – nem sajnálják a pénzt az intuitívekre. Laura Day legalább 500 dollárt kér egy 45 perces telefonos konzultációért magánügyfelektől, és általában az intuitív tanácsadás átlagos ára 250-300 dollár. Amerikában új üzleti trend az intuitívek bevonása a vállalati trénerek közé. Sok nagyvállalat (például a Seagate csúcstechnológiai óriásvállalat) a közelmúltban arra kényszerítette alkalmazottait, hogy részt vegyenek a “stratégiai intuíció” fejlesztésére irányuló programokon. Egyébként ugyanaz a Laura Day, amelynek várólistája több hetes, óránként 2500 dollártól és havi 10 000 dollártól kér a vállalati ügyfelektől.

A cikk még nem ért véget!

1 2Forrás

Vélemény, hozzászólás?