Összegyűjtöttük az összes tiltólistás dolgot, amit fontos figyelembe venni, ha a cél a sikeres smink és az egészséges bőr.

Sminkelés előtti szabályok

A tökéletes sminkért folytatott küzdelemben a tükör előtt eltöltött egész óra után nagyon kiábrándító, ha a végén egy teljesen más képet láthatunk, mint amilyet eredetileg terveztünk. Ezt a szépségápolási termékek rossz minőségének, a textúrák és tónusok rossz megválasztásának tudhatjuk be. Bár valójában az ok sokkal kevésbé nyilvánvaló dolgokból állhat – például abból, amit tettél, vagy éppen ellenkezőleg, nem tettél az arcoddal a smink előtt. Hiszen a sminkelés előtti szokásos szépségrituálék gyakran nemcsak a smink minőségét, hanem a bőr általános állapotát is meghatározzák. Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy összeállítunk egy kimerítő listát azokról a tevékenységekről, amelyeket semmiképpen sem szabad megtenni a sminktermékek alkalmazása előtt. 

1. Nem elhanyagolható a mélyhidratálás

A legjobb smink mindig az ápolás. Az eredmény attól függ, mennyire készítjük elő a bőrt a sminkelés előtt. Válasszunk bőrtípusunknak megfelelő összetevőket és állagú krémeket.

Összetételükben mindig keresni kell az olyan hidratáló vízmegtartó komponenseket, mint a hialuronsav, az okkluzív (reteszelő komponensek, mint például a shea vaj), valamint a lipidréteg analógjaként működő tápanyagokat (ceramidok, foszfolipidek). Az utolsó két típusú komponens igazi üdvösség lehet a kiszáradt és túlérzékeny állapotban lévő bőr számára, amely télen gyakran jellemző.

Vigyünk fel egy könnyű esszenciát vagy szérumot a bőrre, majd ne legyünk lusták a réteget a bőrtípusunknak megfelelő krémmel “lezárni”, és mindenképpen hagyjunk időt beszívódni. Ez lehetővé teszi, hogy a textúrák egyenletesen és hatékonyan oszolhassanak el a bőr teljes felületén, és mindent megadnak, ami a legsikeresebb sminkhez szükséges.

2. Lehetetlen a sminkeszközök kiválasztása a textúrák kompatibilitásának figyelembevétele nélkül

A legtöbb kozmetikai termék vízből, olajból és emulgeálószerből készült emulzió. Az emulziókat előre és hátrafelé osztják. Az egyenes vonalak az “olaj a vízben” elvén jönnek létre (a legkisebb olajcseppek a vízoszlopban) – ezek az ápolókrémek, vízbázisú alapozók, szempillaspirálok.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Forrás

Vélemény, hozzászólás?