Szerző: virag Közzétéve:

Ropogós, lédús, finom. A fokhagymás kenyér mindent kielégít.

Először a világ legjobb feta tésztája, majd a világ leggyorsabb fahéjas tekercse és most egy fokhagymás kenyér – a TikTok az a hely, ahol az élelmiszer-trend kialakításáról van szó. A különösen gyors és egyszerű receptek nagyon jó fogadtatásra találnak a videóalkalmazásban, és azonnal ki is próbáljuk őket. Minél többen filmezik le a receptet, annál valószínűbb, hogy a TikTok trendjévé válik az aktuális finomság. Az egyik ételnek ez most ismét sikerült: a fokhagymás kenyérnek. A sült fokhagymás kenyér határozottan az egyik legnépszerűbb harapnivaló a világon jelenleg, és megvan a recept! Íme:

Hozzávalók:

  • Baguette (házi vagy vásárolt)
  • Egy egész csokor fokhagyma (Igen, jól olvastad, mert sütés közben az íz egy része elveszik)
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 50 gramm vegán vaj
  • 5 bazsalikom levél
  • Só bors
  • ízlés szerint vegán sajt
Forrás:Instagram

Elkészítés:

  1. Vágjuk le a fokhagymahagyma tetejét úgy, hogy az egyes gerezdek láthatóak legyenek.
  2. Ezután csomagolja be a gumót egy darab alufóliába, öntsünk rá egy teáskanál olívaolajat, és tegyük be a sütőbe körülbelül 45 percre. 
  3. Eközben a bazsalikomot vágjuk apró darabokra, és tegyük egy tálba sóval, borssal, olívaolajjal, vegán vajjal és ha szükséges, vegán sajttal együtt.
  4. Ha 45 perc után kivesszük a fokhagymát a sütőből, könnyen kinyomhatjuk a héjából és hozzáadhatjuk a vajas keverékhez. 
  5. Ezután hosszában felvágjuk a bagettet, és ráöntjük a vajas és fokhagymás keveréket. 
  6. A bevont kenyeret ezután ismét a sütő tesszük körülbelül 10 percre, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. 

Source link

Vélemény, hozzászólás?