Örökkévaló, Thanos testvére, Bosszúálló…

A cikk SPOILEREKET tartalmaz!!!

Eros, az Örökkévaló

Miután debütált az Örökkévalók zárójelenetében, a közönség kíváncsi, hogy pontosan ki is az a Starfox, avagy Eros. A képregényekben hosszú és bonyolult története van annak ellenére, hogy a filmekben még csak most jelent meg. Csupán a stáblista utáni jelenetben bukkan fel, mégis az egyik legtöbbet emlegetett karakter lett

Eros találkozik az Örökkévalókkal, Thenával, Makkarival és Druiggel, akik el akarták hagyni a Földet azzal a küldetéssel, hogy megtalálják a többi örökkévalót. Starfox, akit Harry Styles alakít, tájékoztatja a triót, hogy a többiek Sersi, Kingo, Phastos és Sprite is komoly veszélyben vannak, és tudja, hol találják őket. Kiderült továbbá, hogy egy misztikus szféra birtokában van, ami lehetővé teszi számára, hogy kommunikáljon az égiekkel, illetve van egy társa, akit Pipnek hívnak.

Eros, Thanos testvére

A Marvel képregények történetében Starfox az Örökkévalók egy másik tagja – akik elhagyták a Földet, és a Szaturnusz holdján, a Titánon telepedtek le. Annak ellenére, hogy testvére, Thanos mellett nőtt fel, egészen más személyiséget fejlesztett ki, mint a népirtó Titán. Gondtalan kalandor lett – sokkal jobban érdekelte, hogy kalandozzon a galaxisban.

A kapcsolatuk érdekessége az, hogy Thanos és Eros többször is szembekerül a képregényekben egymással (így válik Bosszúállóvá is), de mivel a Végtelen háborúban és a Végjátékban nem szerepelt, ez felveti a kérdést, hogy milyen szerepet szánnak a karakternek a filmekben. Starfox többször is arra használja a képességét, hogy megakadályozza a bátyja népirtásait.

Képességek

Mint minden Örökkévaló, Starfox is rendkívüli képességekkel rendelkezik, beleértve az erőt, a hosszú élettartamot, a betegségekkel szembeni immunitást és még a repülést is. A legfigyelemreméltóbb ereje azonban kétségtelenül az, hogy pszichikai kontrollt gyakorol más, kevésbé erős lények érzelmei felett. Ez képessé teszi a kezdetleges elmekontrollra.

A képregényekben többször kiderül, hogy sebezhető olyan hagyományos fegyverekkel szemben, mint kések, amik csekély veszélyt jelentenének az Örökkévalók többi tagjára.

Miért nem lila?

A Starfoxszal ellentétben Thanost a deviáns szindróma sújtja, ami bizonyos deviáns tulajdonságokat ad neki. Ez magyarázza lila színét, az állán lévő mély vonalakat és a méretes testalkatát. Ezzel szemben Starfox megőrizte az Örökkévalók sztereotipikusan emberi tulajdonságait. A különbségek ellenére a Marvel megerősítette, hogy maga Thanos valóban egy igazi Örökkévaló.

Forrás: ScreenRant

Forrás

Vélemény, hozzászólás?