A gyömbér gyökér nagyon egészséges, ez egyikünknek sem újdonság. De tudtad, hogy ha helytelenül főzöd, az gyengítheti az egészségügyi előnyeit?

Gyömbér – a házi csodaszer

A gyömbér erősíti az immunrendszert, serkenti az anyagcserét és az emésztést, hatást fejt ki a hányinger ellen és gátolja a gyulladást a szervezetben. A gumó tehát igazi csodafegyver az egészségünkre nézve, különösen a téli évszakban. Teaként a gyömbér közkedvelt házi gyógymód, de erősen tömény szirupként vagy turmixokban is kifejlesztheti hatását. De vigyázz: van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni a készítése során, hogy az egészségre gyakorolt ​​pozitív hatás ne gyengüljön.

Tipikus hibák a gyömbér elkészítésekor

1. Túl korán végjuk

Amint a gyömbért feldaraboljuk, gyorsan elveszíti az összetevők pozitív előnyeit. Tehát ha például teavizet forralsz, vágd fel a gyömbért közvetlenül a hozzáadása előtt.

2. Meghámozzuk

Más ételekhez, például az almához hasonlóan a gyömbérben található vitaminok többsége közvetlenül a héj alatt található. Ezért jobb, ha nem hámozzuk meg a gumót, mielőtt teába, turmixba vagy fűszerezésre használnánk. Itt a legjobb, ha biominőséget vásárolunk, hogy habozás nélkül elfogyasszuk a héjat. És persze a gyömbért feldolgozás előtt alaposan mossuk meg…

A cikk még nem ért véget!

1 2

Source link

Vélemény, hozzászólás?