forrás: pinterest


Az almaecet ezekre is megoldás lehet?

Az ecetek királya

Biztos hallottatok már róla, hogy az almaecetnek számos jó hatása van, de lehet ezek közt az infók közt lesz új is számotokra!

Vércukorszint csökkentő

Csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának esélyét, legalábbis kutatások szerint. Napi 2 kanál vízben elverve elég. De ez minden ecetre igaz lehet, nem csak az almaecetre.

Fogyasztó

Igaz, csak kis mértékben. Ha önmagában az almaecetre támaszkodunk fogyásunk érdekében, akkor csalódni fogunk. Viszont ha más diétákkal kombináljuk, akkor nagyobb az esély a súlycsökkenésre!

Ételkonzerváló hatású

Mint az uborka és egyéb zöldségek esetén is, úgy az almaecet zöldségek és gyümölcsök tartósítására és tisztítására is kiváló. Lefertőtleníti őket az esetleges baktériumoktól is.

Segít a csípések ellen

Ha 2 bögre almaecetet összekeverünk egy kis vízzel és azzal kenjük be a viszketést, akkor az segít, főleg szúnyogcsípés esetén. De hasznos lehet túlzott korpásodás és aknés bőr esetén is.

Tisztító hatású

Általános tisztítószerként is beválhat de csak kis mennyiségben. És soha ne keverjük össze hipóval, klórral vagy ammóniával, mert mérgező anyagot eredményez.

Forrás: cnn

Forrás

Vélemény, hozzászólás?