Forrás: Pinterest


Békés idők jönnek?

Csak a kedvelések lesznek láthatóak

Sokak vágya teljesül hamarosan. Ugyanis a legnagyobb videómegosztó portálon ezentúl nem lesz látható, hogy mennyi negatív kedvelést kapott egy-egy videó. A dislike-ok számát ezentúl csak az láthatja, aki feltöltötte az adott videót, a nézők viszont csak a kedvelések számát fogják látni.

A döntés azért született, mert annyira sok az influencer és egyre több a kezdő videós is, akinek önbizalmára rettentően rombolóan hatnak a negatív vélemények, hogy így szeretnék őket védeni. Még márciusban volt erre egy kísérlet, amikor ideiglenesen elrejtették a dislike-ok számát. Akkor az bizonyosodott be, hogy sokkal kevesebb negatív kommentet is kapott az a videó, ahol nem volt látható a lefelé mutatú hüvelykujj gomb. Az a funkció eddig is létezett egyébként a videómegosztón, amikor el lehetett önként tüntetni a negatív számokat és véleményeket, egyfajta cenzúraként működve, de aki ezzel élt, azt általában gyávasággal és a valóság ferdítésével vádolták.

Legyen béke

Az inernetes világ név nélküli, sokszor álprofiloktól származó véleményei igazán elburjánzottak az elmúlt években, és van aki meg sem nézi az adott videót, de azonnal nyom rá egy nem tetszik gombot, csak mert mondjuk ő nincs kibékülve magával, vagy épp rossz napja van. Sokszor olyan videók alatt is sok a nem tetszések száma, amik előtt tényleg érthetetlenül állunk. Több híresség is panaszkodott már erre, hogy az internet a gyűlölködés és a rosszindulat nyílt platformja lett, részben ezért is született ez a döntés.

Forrás: The Verge

Forrás

Vélemény, hozzászólás?