Forrás: Pinterest


Ilyen még nem történt korábban.

Rengeteg a menekült

2021-ben 1,7 millió fölé emelkedett az amerikai határon letartóztatottak száma. Biden elnök adminisztrációja pedig figyelmeztette az embereket arra, hogy a következő években a „legnagyobb veszélyt” jelentik Amerika nemzetbiztonságára nézve a éghajlatváltozás miatt menekülők.

A migrációt az éghajlatváltozás hatásaihoz való alkalmazkodás egyik fontos formájaként azonosítja a legújabb amerikai jelentés, és a megélhetést és jólétet fenyegető éghajlati veszélyekre is kitér.

A tisztviselők humanitárius segítségnyújtási programok kidolgozását szorgalmazták, hogy “segítsék a kényszermigráció és a bizonytalanság miatti elköltözés mögöttes okainak kezelését”.

Azért kiemelték azt is, hogy “létfontosságú, hogy ezeket az erőfeszítéseket úgy közelítsük meg, hogy elismerjük, hogy szinte minden esetben nem az éghajlatváltozás a migráció egyetlen mozgatórugója.”

Kamala Harris alelnököt az év elején a migráció “kiváltó okainak” kezelésére bízták meg. Júniusban kiadott egy stratégiát a probléma kezelésére; akkoriban hivatalosan nem kapcsolta össze a globális felmelegedést a migrációval, de hivatkozott a „szélsőséges éghajlatra”, a „kiterjedt viharkárokra” és a „klímával szembeni ellenálló képességre”. A kritikusok szerint Harrisnak nem sikerült megfékeznie a válságot, miközben a határon a letartóztatások száma az elmúlt évtizedek legmagasabb szintjére emelkedett.

Forrás: Fox News

Forrás

Vélemény, hozzászólás?