Paul McCartney visszaemlékezett arra, amikor megismerkedett a fűvel.

Bob Dylan kínálta meg

A brit zenekar egy New York-i útjuk során 1964-ben talákozott a marihuánával, emlékszik vissza a memoárjában Paul McCartney.

“Az történt, hogy egy szállodai lakosztályban voltunk, talán New Yorkban, 1964 nyara körül, és Bob Dylan előkerült a roadie-jával. Nemrég adta ki a Another Side of Bob Dylan címú korongját” – írta. „Csak ittunk, szokás szerint, buliztunk egy kicsit. Italokat rendeltünk a szobaszervizből – akkoriban a skót whiskyt, a kólát és a francia bort szerettük -, Bob pedig eltűnt a hátsó szobában.” 

Ringo Starr próbálta ki először a marihuánát, aki McCartney szerint nagyon furcsán nézett ki utána. “Megkérdeztük tőle, hogy milyen érzés. Ő pedig azt válaszolta: >>A mennyezet mozog, és olyan mintha le akarna jönni.<< Ennyi elég volt nekünk. Azután, amit Ringo mondott, mind a hárman benyomultunk a hátsó szobába, ahol Bob volt, és jointot adott nekünk.”

McCartney szerint Beatles tagok ezután gyakran szívtak marihuánát.

„Hirtelen működött. Röhögtünk, nevettünk egymáson. Emlékszem, George megpróbált elmenekülni, én pedig rohantam utána. Vidám volt, akár egy rajzfilmes hajsza. Azt gondoltuk: >>Hű,elképesztő ez a cucc.<< És ettől kezdve a repertoárunk része lett.”

Ma már viszont nem használja. „Én már nem csinálom.” – mondta. “Miért? Az az igazság, hogy nem igazán akarok ilyen példát mutatni a gyerekeimnek és unokáimnak. Ez most egy ilyen szülő dolog.”

Forrás: New York Post

Forrás

Vélemény, hozzászólás?