Szerző: virag Közzétéve:

A hagymás pite szokatlanul hangzik, de ez a legfinomabb alternatívája az édes verzióknak!

El kell ismernem, hogy a hagymatorta nem hangzik túl étvágygerjesztően – de ez a benyomás el fog tűnni, amikor már kipróbáltad. A recept szezonális étel, és természetesen semmi köze a klasszikus süteményekhez.  Íme a recept!

Hozzávalók:

A tésztához

  • 500 g liszt 
  • 300 ml szója tej 
  • ½ kocka friss élesztő 
  • 60 g vegán vaj 
  • ½ evőkanál só 

A töltelékhez

  • 1,2 kg vöröshagyma
  • 350 g tejföl
  • szerecsendió
  • Só bors
  • (aki nem vegán, tehet hozzá bacont is)
Forrás:Instagram/15minuterezepte

Elkészítés:

  1. A lisztet összekeverjük a növényi tejjel, az élesztővel, a vegán vajjal és a sóval. Meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk. 
  2. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon áttetszőre pirítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A vegán tejfölt összekeverjük a sóval, borssal és szerecsendióval, majd beleöntjük a hagymát. A sütőt előmelegítjük 200 fokon alsó / felső sütéses funkción. 
  4. Tegyük a tésztát egy rugós formába, és egyenletesen oszlassuk el úgy, hogy a pitének legyenek 3 centis oldalsó szélei. Öntsük a vegán tejszínkeveréket a formába, és süssük a hagymás pitét 25 percig, amíg a felülete aranybarna nem lesz. 

Source link

Vélemény, hozzászólás?