A szavak megválasztásával megállapíthatjuk, hogy valaki érzelmileg intelligens -e. Az érzelmileg intelligens emberek ritkábban használnának egy bizonyos szót.

Érzelmi intelligencia

Az érzelmi intelligencia határozza meg a kapcsolatainkat. Képes vagy együtt érezni az emberekkel? Tudod, hogyan osztályozd a saját érzéseidet? Jól tudod kezelni mind a saját, mind mások érzelmeit? Mindez a kifejezett érzelmi intelligencia mellett szól. Az úgynevezett EQ az utóbbi években egyre nagyobb jelentőségre tett szert. Nem csoda: hiszen egyértelműen előny a társadalmi életben. A kutatók azonban most azt találták, hogy még profitálhatunk is az érzelmi intelligenciából a szakmai világban. 

Az érzelmileg intelligens emberek kevesebbet beszélnek magukról

Az érzelmileg intelligens emberek sikerének oka különösen izgalmas – pontosabban egy olyan szó, amelyet nem használnak, a Forbes magazin szerint.

Az “én” szóról, pontosabban az “azt hiszem”, “szeretem”, “csinálom” megfogalmazásokról van szó, amelyeket az érzelmileg intelligens emberek elkerülnek a mindennapi munkájuk során.

Évek óta megtanultuk nem támadni embereket, és igyekszünk segíteni nekik azáltal, hogy betekintést engedünk saját érzésvilágunkba és tapasztalatainkba. Ne aggódj, ezzel sincs semmi baj. A lényeg itt az, hogy a megfogalmazást szakmai összefüggésben nézzük.

Az érzelmileg intelligens emberek képesek empatikusan hallgatni

A szerző, Mark Murphy a „Hogyan építsd ki a bizalmat a munkahelyen” című kutatásában megjelent cikkében beszámolt arról, hogy az úgynevezett „empatikus hallgatást” gyakran félreértik.

A cikk még nem ért véget!

1 2Forrás

Vélemény, hozzászólás?