Egyre népszerűbbek a kémiai hámlasztások. Nem csak a nagyszerű arcbőrt és a tiszta arcszínt kell biztosítaniuk, hanem még gyengédebbnek is kell lenniük, mint a mechanikus súrolóhámlasztás. De mennyire jó a kémiai hámlasztás valójában?

Kémiai hámlasztás

Azok, akik soha nem foglalkoztak részletesebben vegyi hámlasztással, gyakran elriasztja a kifejezést. Mivel általában a “vegyszerek” nélküli termékeket gyengédebbnek, környezet barátabbnak és a bőrre is kíméletesebbnek tekintik. A hámlasztást illetően azonban máshogy néznek ki a dolgok, ezért az igazi szépségkedvelők már rég búcsút mondtak a hagyományos hámlasztásoknak. A kémiai hámlasztásoknak kíméletesen kell eltávolítaniuk az elhalt hámsejteket a bőrről, és sokkal többre is képesek. A foltokat, ráncokat és a bőr tónusának szabálytalanságát kémiai hámlasztással kell csökkenteni. De hogyan is működik valójában a kémiai hámlasztás? Mire kell figyelni a használatakor? Tisztázzuk.

Hogyan működik a kémiai hámlasztás?

Ha valami jót akarsz tenni a bőrödnek egy hámlasztással, akkor általában mechanikus hámlasztáshoz folyamodsz. A mechanikus hámozás apró hámozó részecskéket tartalmaz, például dióhéjból vagy őrölt sárgabarackmagból. Gyakran azonban ezek a részecskék mikroműanyagból is állnak. 
A bőrön lévő súrlódás révén a részecskék fellazítják a pelyheket és a száraz területeket a mechanikai hámlás során. Ez azonban csak nagyon felületesen történik, és az is előfordulhat, hogy a durva szemcsék megsértik a bőrt.

A kémiai hámlasztás során a folyamat hámozó részecskék nélkül marad. Ehelyett alfa -hidroxisavval vagy béta -hidroxisavval (röviden AHA vagy BHA) működik, amelyek hámlasztó hatással vannak a bőrünkre. Ez azt jelenti, hogy segítenek újra aktiválni a bőr hámlásának természetes folyamatát. A hámlasztó gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket – minden agresszív dörzsölés nélkül -és egészséges, új bőrt hoz létre. A sápadt, fakó arcszín újra frissnek és ragyogónak tűnik. Azt is feltételezik, hogy láthatóan csökkentik az eltömődött pórusokat, elhalványítják a pigment foltokat és a bőr elszíneződését. A hámlasztónak csökkentenie kell a ráncokat és a nap káros tevékenységeit is.

AHA és BHA peeling: mi a különbség?

Az AHA -k közé tartozik például a glikolsav, a gyümölcssav és a tejsav. A BHA szalicilsav kifejezéssel is ismert. Az AHA és a BHA különböző hatással van a bőrünkre.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Forrás

Vélemény, hozzászólás?