Nem csak HP fanoknak!

Érdekes helyszínek a filmekből és a könyvekből

Ha te is szeretted a Harry Potter könyveket, vagy akár a filmeket, vagy szimplán csak Londonban jársz és szeretnél extra érdekességeket látni a standard turistalátványosságok közt, akkor javasoljuk, hogy látogass el ezekre a helyekre!

Egy csipetnyi varázslat

Az alábbi helyszíneken játszódott egy-egy jelenet a HP filmes univerzumában, vagy éppen inspirációként szolgáltak a regények írásakor az írónőnek.

King’s Cross Vasútállomás

A King’ s Cross tényleg létezik, és ma már ki van alakítva egy külön rész a HP fanoknak, ahol megtalálható a 9 és 3/4 vágány, egy Harry Potter bolt, és az a bizonyos fal, ahol Harryék áthaladtak a vonathoz. (Persze ez az életben nem javasolt). 🙂

Leadenhall Market

Ez az óriási piactér szolgált helyszínéül az Abszol-útnak és itt volt a Foltozott Üst kocsma színhelye is.

A Millenium Híd

Mai napig aktívan használt híd Londonban, a Harry Potter és a Félvér hercegben azonban a Halálfalók lerombolták azt.

Australia Ház

Az impozáns épület belseje szolgált otthonul a varázslók bankjának, a Gringottsnak. A turisták előtt nem áll nyitva, ha szerencsések vagyunk , az ablakon bepillantva láthatjuk a gyönyörű csillárokat, amik a filmben is láthatóak.

Goodwin’s Court

A sötét ablakok, sötét utcák tökéletes helyszínül szolgáltak a Zsebpiszok köznek. Tényleg olyan baljós hangulatú az utca, ahogy a könyvekben leírja Rowling!

Londoni állatkert

Itt kezdődött minden. Harry itt jött rá, hogy tud a kígyók nyelvén, és itt tűnt el az üveg. Valóban az állatkertben forgatták azokat a jeleneteket, így érdemes ezért is ellátogatni ide.

Forrás: Metro

Forrás

Vélemény, hozzászólás?