Törvényszerű, hogy nem mindenki örök barát.

Változnak a kapcsolatok

A pandémia sok mindenre megtanított minket. Többek közt, az emberi kapcsolatok ápolásának fontosságára is. Most tegyük félre a szerelmi kapcsolatokat és koncentráljunk kicsit a barátságokra. 🙂 A baráti kapcsolataink olyannyira fontosak az életünkben, hogy néha nem is gondolunk bele, hogy milyen rossz lenne ha nem lennének barátaink.

Kölcsönös ápolás

Életünk során rengeteg emberrel találkozunk, sok ismerősre teszünk szert, de ezekből a kapcsolatokból nem lesz mindegyikből barátság is. Hogy miért? Mert lehetetlen lenne. Barátság azokkal az emberekkel alakul ki, akikkel találtunk egy lelki kapcsot, akik előtt úgy érezzük őszintén megtudunk nyílni, és viszonzásként is ezt a bizalmat kapjuk. A barátságok azonban, sajnos nem tartanak örökké. Legalábbis nem mindegyik. Ahogy a párkapcsolatoknál is, úgy a barátságoknál is törvényszerű, hogy bizonyos barátságok idővel elkopjanak, és fokozatosan ki is kopjanak az életünkből. Ha valaki a világ másik végén él, és tényleg csak 10 évente egyszer tudunk személyesen találkozni, ott elég nagy valószínűséggel, el fog laposodni a barátság, és átmegy ismertségbe. Ahogy a gyerekkori barátainkkal sem tudunk örökké ugyanolyan hőfokon égni, ezért ezek a kapcsolatok is idővel változnak, átalakulnak. A barátságok esetén (is) a KÖLCSÖNÖSSÉG a kulcsszó. Ha csak az egyik fél keresi a másikat általában, akkor előbb-utóbb a másiknak ez feltűnik, majd már neki sem lesz kedve a beszélgetés kezdeményezéséhez.

Azok a kapcsolatok amik viszont kikopnak, a pandémia alatt még inkább hangsúlyosabban jelentkeztek mindenkinél. Azok a barátok akikkel egyáltalán nem beszélgettünk semmit a bezártás idején, azok valójában nem is hiányoznak az életünkből. Itt nem a beszélgetés hosszán, tartalmán vagy milyenségén van a hangsúly, ha 2 mondatot is szántok egymásra kölcsönösen, akkor már megvolt a kölcsönös érdeklődés egymás felé. Azok a barátságok viszont ahol tényleg egyik fél sem kereste a másikat, és most sem érzi úgy, hogy jó lenne már látni a másikat újra, ott már sajnos egy elhalt barátságról beszélhetünk. Ilyenkor méltóságteljesen, a régi, közös szép emlékekkel a szívünkben tovább kell élni az életünket, és nem szabad a szeretetünket már a múltra pazarolni, vagy erőltetni azt, ami a jelenünkbe már nem tartozik bele. Hisz nem minden barátság, életre szóló barátság.

Forrás: BBC

Forrás

Vélemény, hozzászólás?