Szerző: virag Közzétéve:

Ez a recept felmelegít, jó ízű, és távol tartja a megfázást!

Vannak emberek, akik szeretik az őszt – mások – például én, nehezebben búcsúznak a nyártól. Ez az indiai vörös lencsés finomság viszont mindkét felet boldoggá fogja tenni. Íze visszaadja nyaralás és napsütés érzését, ugyanakkor ideális, gőzölgő forró boldogság az első sötét és hideg estékre. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, és szerencsére túl sok összetevő sem kell hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál kókusz zsír
  • 1 vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 darab friss gyömbér
  • 300 g vörös lencse
  • 1 doboz paradicsompüré
  • kakukkfű
  • 1 tk füstölt paprika por
  • 1 tk őrölt kömény
  • ½ -1 liter húsleves alaplé
  • Kevés friss citromlé
  • Só, bors
  • Ajánlott extra:
  • apróra vágott petrezselyem vagy koriander a díszítéshez
  • opcionális: 2 ek vegán natúr joghurt
Forrás:Instagram/hemsleyhemsley

Elkészítés:

  1. Egy nagy edényben pirítsuk meg a hagymát kókusz zsírban kis lángon körülbelül öt percig, amíg megpuhul.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a kakukkfüvet, a köményt és a paprikaport, és rövid ideig pirítjuk. Vigyázat: A gyógynövények nem éghetnek meg.
  3. Hozzáadjuk a lencsét, a paradicsomot és a húslevest. Zárt fedél alatt pároljuk alacsony lángon körülbelül 20 percig, amíg a lencse megpuhul.
  4. Attól függően, hogy mennyire ízes a leves, adjunk hozzá még egy kis húsleves alaplevet. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Tálaljuk friss fűszernövényekkel és egy kanál vegán natúr joghurttal.

Source link

Vélemény, hozzászólás?