El fog tűnni?

A faxolás már ódivatú technikának számít

Manapság már ezernyi információs csatorna létezik és választhatunk instant üzenetküldés, levelezés, emailezés, telefonálás de akár emojikkal való kommunikálás között is. Nagyon úgy tűnik, hogy egy jóöreg távközlési forma azonban kiveszőben van, ami a járvány alatt csak még inkább egyértelművé vált, ez pedig nem más, mint a faxolás.

A faxolás ma már inkább a nagy multicégeknél használatos csak, és ott is egyre kevésbé divatos. A faxolás technikája az 1842-es évből ered és eleinte nem volt túl népszerű. Az akár nagyon hosszú szöveges üzeneteket lehet ezzel a technológiával elküldeni a másiknak, akkoriban korszakalkotó módon, azonnal. Azonban a Covid alatt a technika is sok helyen összeomlott és olyan mennyiségű adatot kellett feldolgozni a betegek adatai miatt például, amit nem bírtak már a faxgépek sem el.

A távközlés ilyen formája, ma 2021-ben nagyon elavultnak számít, mondják a szakértők. Sok helyen nem tud jól működni és sok utólagos papírmunkát is igényel, a környezetszennyező hatásáról ne is beszéljünk, a rengeteg papírhulladék miatt. Világszerte egyre több városban került a faxolás háttérbe és inkább az emailt és a nagy adatokat is tárolni tudó szerverek használatát választották az emberek. Ugyanakkor, Németországban a cégek 70%-a még faxot használ, úgyhogy talán nem tűnik el azonnal.

Vajon a faxnak tényleg nincs jogosultsága ma már?

Forrás: BBCForrás

Vélemény, hozzászólás?