Nemcsak az íz számít.

A joghurt egy fantasztikus, tápanyagokban gazdag étel, és ennek egyik oka a fehérjetartalma. “A magas fehérjetartalmú reggeli rendkívül fontos ahhoz, hogy a nap folyamán távol tartsuk a cukor iránti vágyunkat” – mondta Marissa Meshulam, dietetikus a HuffPostnak.

Mutatjuk, mire figyelj, amikor joghurtot választasz.

Túl sok édesítőszert tartalmaz

Minél kevesebb cukor, annál jobb. Ha például az átlagos kalóriabeviteled 1500 kalória, a joghurt nem tartalmazhat többet mint 15 gramm hozzáadott cukrot.

A cukros joghurtok azonnal és drámaibban megnövelik a cukorszintet, majd az visszaesik. Jobb, ha azokat választjuk, amikben kevesebb a hozzáadott cukor, és gazdagabbak a fehérjék.

Túl alacsony zsírtartalmú

A teltség megőrzése érdekében keress jó adag fehérjét és zsírt, legalább 20 gramm fehérjét, és ha lehetséges, 2% zsírt. Ez az utolsó dolog, ami elhagyja az emésztőrendszert, így hosszabb ideig teltebbnek érezheted magad.

Csak joghurt

A joghurt nem rostforrás, ezért ha segíteni akarsz a jóllakottságodon, hozzáadhatsz korpás gabonapelyhet, chia magot, lenmagot vagy diót.

Remek része a reggelinek, de nem teljes reggeli. Kombináld telítő fehérjével, zsírral és rosttal.

Forrás: HuffPost

Forrás

Vélemény, hozzászólás?