Szerző: virag Közzétéve:

Nem is gondolnád, milyen jó tésztás vacsit lehet összeütni a sütőtökből.

Mi a legszebb dolog az őszben? Az, hogy a tökszezon végre visszatért! Ha nehéz elbúcsúzni a nyártól, a narancssárga színű növény édes vigasz lehet a számunkra, ráadásul kifejezetten egészséges is. A szezon elején olyan receptet választottam, ami bárkit lenyűgöz a finom édes és sós keverékével. A sütőtök édessége találkozik fűszeres, szárított paradicsommal – és őszintén szólva, nálam a spaghetti mindig működik, ha csak gyorsan túl akarok esni a vacsorakészítésen. A felsorolt összetevőkhöz hozzáadok egy kis friss spenótot, diót és egy nagy jó csipet borsot, aztán kész is az őszi lélekmelengető kajám.

Hozzávalók:

  • 400 g spaghetti
  • 1 kg sütőtök
  • 150 g szárított paradicsom
  • Egy marék spenótlevél
  • 80 g dió
  • 2 db fokhagyma
  • 1 chili paprika
  • 2 ek paradicsompüré
  • 5 ek olívaolaj
  • 80 g vegán sajt
  • 30 g petrezselyem
  • só, bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokon alsó-felső sütéses funkción.
  2. A sütőtököt jól megmossuk, eltávolítjuk a magjait, és falatnyi kockákra vágjuk. Keverjük össze egy nagy tálban két evőkanál olívaolajjal, és ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal.
  3. A sütőtököt egy bélelt tepsiben 15-20 percig sütjük a középső rácson.
  4. Főzzük al dente állagúra a spaghettit a csomagoláson található utasításoknak megfelelően.
  5. Közben a chili paprikát a fokhagymával együtt finomra vágjuk, majd a szárított paradicsomot is kockázzuk fel.
  6. A vegán sajtot finomra reszeljük, a diót durvára vágjuk, a petrezselymet megmossuk, és szintén felaprítjuk.
  7. Melegítsünk fel 3 evőkanál olívaolajat egy nagy tapadásmentes serpenyőben. A chili paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot beledobáljuk, a spenótot megmossuk és hozzáadjuk.
  8. Ezután beleöntjük a paradicsompürét és mindennel együtt pirítsuk meg.
  9. A kész spaghettit a főzővízből egyenesen a serpenyőbe tesszük.
  10. Adjuk hozzá a puhára sült sütőtököt, az apróra vágott diót, a vegán sajtot és a petrezselymet a serpenyőben lévő egyveleghez.
  11. Keverjünk mindent össze, majd ismét fűszerezzük és fekete borssal, végül tálalhatjuk is.

Source link

Vélemény, hozzászólás?