Ezek segíthetnek, ha szükséged van rá.

A testmozgást régóta a szellemi jólét javításának egyik módjaként tartják számon, a rendszeres fizikai aktivitás segít megelőzni vagy kezelni az enyhe szorongást és depressziót. Jobb hangulatra derít, mivel természetes vegyi anyagok szabadulnak fel az agyban, növeli az energiaszintet és javítja az alvást. 

Segíthet blokkolni a negatív gondolatokat, elvonja a figyelmet, és kevésbé érezheti magát magányosnak az ember, ha van egy edzőtársa. 

Találj egy partnert

Nagyobb valószínűséggel fogsz rendszeresen sportolni, ha egy baráttal vagy családtaggal motiváljátok egymást.

Csatlakozzon egy csoporthoz

Legyen szó egy táborról vagy futóklubról, hogy ha egy csoporthoz csatlakozol, elszámoltathatod magad, és biztosíthatod, hogy megjelenj az edzéseken. 

Tűzz ki egy célt

Ez lehet egy fogyókúrás cél, egy ruha vagy nadrág, amibe szeretnél beleférni egy közelgő esemény miatt. Fontos tudnod, hogy miért is dolgozol.

Kutyázz

A kutyákat sétáltatni kell, ezért ha lehetséges, kérj kölcsön egyet egy baráttól, vagy vegyél magadhoz egyet, esetleg állj be hivatalos kutyasétáltatónak, (ezzel még pénzt is kereshetsz).

Válassz egy eseményt

Az emberek motiváltak maradhatnak, ha elkötelezik magukat egy közelgő eseményre, amire edzeniük kell. Ez lehet egy helyi jótékonysági futóverseny is.

Forrás: Yahoo!

A 5 tipp, ami motivál a testmozgásra bejegyzés először Gyorshír-én jelent meg.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?