Az ősz körte ideje! A tápanyagok egyedülálló kombinációjának köszönhetően a gyümölcs véd a megfázás ellen, segít a fogyásban, és helyi szépség -elixírnek számít. Még több jótékony hatását a cikkben fejtjük ki.

Őszi gyümölcs és életelixír

A körte fő szezonja ebben az országban augusztustól novemberig tart. A finom zamatos gyümölcsök lédúsan lógnak a fákról, és csak arra várnak, hogy elfogyasszuk értékes tápanyagaikat. Az édes őszi gyümölcsök megvédenek minket a megfázástól, gyönyörű hajat és hibátlan bőrt biztosítanak. És ami a legjobb: a körte hihetetlenül jó ízű! Akár nyers ételként, akár őszi saláta önteteként vagy édes őszi süteményként tálaljuk, kifogástalan ételnek bizonyul. Most öt különleges okot ismertetünk veled, amiért mindenképpen egyél körtét.

A körte magas rosttartalmú 

A körte rendkívül gazdag rostban: az emészthetetlen növényi rostok megkötik a vizet és megduzzadnak a gyomorban – ez lassítja a gyomor kiürülését és sokáig jóllakottnak érzed magad tőle. Ezenkívül az élelmi rostok emészthetők, és jó tápláléknak tekintik a bélflórát, megőrzik egészségüket. A  Nemzetközi Táplálkozási Társaság szerint a felnőtteknek napi 30 gramm rostot kell fogyasztaniuk, a felét gabonafélékből, másik felét gyümölcsökből és zöldségekből kell előállítani. A körte ezt tökéletesen kiegészíti, mert egy közepes méretű gyümölcs már körülbelül hét gramm értékes rostot tartalmaz.

A körte vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag 

A B csoport vitaminjainak, a C -vitaminnak, a káliumnak, a réznek és a bórnak köszönhetően a körte egyedülálló tápanyag -keverékkel rendelkezik, ami különösen jól jön ősszel és télen, mivel a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek támogatják az immunrendszert annak működésében és erősítik a szervezet védekezőképességét.

A körte zsírszegény 

Az alaktudatos emberek is profitálhatnak a körtéből: bár vannak alacsonyabb kalóriatartalmú gyümölcsök mint ezek, a körte természetesen alacsony zsírtartalmú. Egy közepes méretű őszi gyümölcs például csak fél gramm zsírt tartalmaz. 

A cikk még nem ért véget!

1 2

Source link

Vélemény, hozzászólás?