Az avant-basic könnyed esztétikája hihetetlen nagy sláger.

Új stílusirányzat a láthatáron

Tehémintás nadrág, virágos kötött kardigán, pörgős szoknyák és egymásba folyó printek – valószínűleg már láttad már, hogy mindezek a darabok elárasztják Instagram felfedező oldalát, vagy a mosolygó, tréfálkozó Tiktok sztárok testét díszítik. Üdvözlünk az “avant-basic” stílus világában, a lányok kedvenc új esztétikájának térnyerésében. 
A név fogantatott író Emma Hope Allwood tollából ered tavaly decemberből, és egyfajta “algoritmus divatnak” tartják. Ami lényegében annyit jelent, hogy egy furcsaság a mechanikus reprodukció korában, különösebb erőfeszítés nélkül.
Az Avant-Basic minden más stílusnál jobban összpontosít bizonyos ruházatokra. A House of Sunny Day Tripper pulóver, a Hockney -ruha és a Paloma Wool Enya szett mind alapvető fontosságú. Ezek az azonnal felismerhető darabok, amik folyamatosan elfogynak, és körülbelül 100 dollárért adják el őket.  

Mi az Avant-Basic?

Az Avant-basic stílust a trippy nyomatok, vegyes minták és a 60-as évek pszichedelikus érzékenysége jellemzi. Annyira kimondottan egyedi, hogy visszafordul az egyszerűsítéshez. Ebben rejlik az esztétika problémája: a stílus a furcsa individualizmus érzetét kelti, de valójában olyan gondos kurátora és replikációja van, hogy folyamatosan váltani kell, hogy legyőzze a fogyasztás mértékét.

Az avant-basic stílus nem trendeket hoz létre, hanem mikrotrendeket

A mikrotrendek gyorsabban jönnek és mennek, mint amennyi idő az átlagfogyasztó részvételéhez szükséges. Amint kézbe kapunk egy terméket, azt alapvetőnek tekintik. Ezután kezdődik a tülekedés a következő legmenőbb elemért, amelyet ismert tudású befolyásolók hirdetnek. 

A cikk még nem ért véget!

1 2Source link

Vélemény, hozzászólás?