Segítik a koncentrációt.

A gyermekek tanulmányi teljesítménye az iskolai környezetben számos tényezőtől függ, a megfelelő táplálkozás pedig döntő szerepet játszik ebben. Hoztunk néhány dolgot, amitől jobban megy majd a koncentráció a suliban.

Narancs

A narancs fantasztikus C-vitaminforrás, nemcsak antioxidáns, hanem bizonyítottan javítja a koncentrációt és a memóriát is. Valójában egyetlen normál méretű narancsban szinte egész napra elegendő C-vitamin van.

Konzerv lazac

A lazac egyike azoknak a halaknak, amikben a legmagasabb az omega-3 zsírsavkoncentráció, viszont alacsony a higanytartalom. Segíti az agyfejlődését, ami előny az iskolában.

Sült marhahús

Két ásványi anyagra van nagy szüksége a gyerekeknek a jó összpontosításhoz: vasra és cinkre. Mindkettőnek nagyszerű forrása a marhahús.

Dió és friss áfonya

A dióban található egészséges omega-zsírok jót tesznek az agy egészségének, a zsír és a fehérje pedig megőrzi a teltségérzetet, és megakadályozza a vércukorszint emelkedését és összeomlását. Az áfonya tele van antioxidánsokkal, amik elősegítik a test zavartalan működését, így a gyerekek koncentrálhatnak.

Forrás: HuffpostForrás

Vélemény, hozzászólás?