A fogkefénk sok szennyeződést szedhet össze.

Higiénikus kérdés

A fogápolási higiéniánkhoz hozzátartozik, hogy rendszeresen cseréljük a fogkefénket is. Ha ezt nem tesszük meg legalább két-három havonta, akkor több kárt okozunk a fogunknak, mint hasznot.

Ha a fogkefénk már elhasználódott, de esetleg mi ezt még nem vettük tudomásul, akkor a baktériumok csak jobban megtapadnak a fogainkon, ami szuvasodáshoz vezethet és ínyproblémákhoz. A kefét cserélni kell rendszeresen, és akkor elég ha reggel és este mosunk fogat. Honnan tudhatjuk, hogy már elhasználódott a fogkefénk? Ha a feje elhajlik és a sörtéi már nem a fogainkon mozognak, hanem oldalra hajlanak az ínyünkhöz, azt bizony már cserélni kell.

Még mindig az elektromos a nyerő

Fogorvosok továbbra is jobban tanácsolják az elektromos fogkefék használatát, de azok sem örök életűek. A kefe fejét ugyanúgy cserélni kell, sőt, azt tanácsaik szerint még gyakrabban, ugyanis ott havonta aktuális a csere. Azoknak akiknek a wc és a fürdőszoba egy helyiségben van, még az is láthatatlan higiéniai problémát okozhat, hogy a wc lehúzása után a cseppek akár 6m-re is képesek a levegőben szállni, így könnyen lehet, hogy a fogkefén is landol belőle. Így higiéniai okok miatt sem érdemes sokáig ugyanazt a fogkefét használni.

Forrás: The Sun



Forrás

Vélemény, hozzászólás?