Szeretnéd kiküszöbölni a leválást, szárazságot, törékenységet és helyreállítani a körmeidet a gél lakk eltávolítása után? A japán gondozási technika segít.

Ismerd meg a japán manikűrt

Szinte mindent tudunk a francia manikűrről, ami sok éven át a népszerűség csúcsán volt, és egyre többen ismerjük meg az orosz manikűrt, amely nyugaton a vágy fő tárgyává vált. De mi a helyzet a japán technikával, amely a köröm és a kutikula mély ápolásán, az olló betiltásán és a tápanyagok egész rendszerének használatán alapul? Most el fogjuk mondani, mi az alapvető különbség a klasszikus manikűr technikák és a japán trükkök között, és miért érdemes kipróbálni az ázsiai analóg gél lakkot most.

Mi a japán manikűr?

A hagyományos körömápolási technikák több mint 400 éve őshonosak Japánban, és szorosan kapcsolódnak a helyiek világképéhez. A japán manikűr egyfajta megközelítés, amely később a körömápolás egész rituáléjává vált, és amihez nincs hasonló az egész világon. Ne várjunk nagy körömművészeti hatást – a technika középpontjában a természetes összetevők, a gyengéd eszközök, és ennek eredményei- a természetfeletti hatás áll..

Mi az eljárás előnye?

A japán technika elsősorban a diagnosztikán alapul, és olyan módszerhez hasonlít, amelyet a trichológusok nagyra tartanak. A manikűr megkezdése előtt a szakember felméri a körmök állapotát, megtalálja azok gyenge pontjait, majd megkezdi a kezelési eljárást. Végül a fő feladat az, hogy a manikűrt egészséges megjelenésbe hozza, és hangsúlyozza annak természetes szépségét.
A japán manikűrhöz készült termékek tisztán természetesek. Hidratáló összetevőket tartalmaznak, mint például ginzenget, rizstejet, méhviaszt, bambuszt és alga kivonatot, ylang -ylang olajat, lótuszmagot és vörös tea kivonatot. 
A manikűr szerszámok is kizárólag természetes anyagokból készülnek: narancsfa pálcikák a kutikula korrekciójához, finom borjúbőrből készült csiszolók a polírozáshoz, valamint a formázáshoz szükséges kerámiareszelők alkotják a szakember teljes arzenálját. Külön plusz, hogy a japán manikűr még a terhes nők és a szoptató anyák számára is biztonságos.

A cikk még nem ért véget!

1 2Forrás

Vélemény, hozzászólás?