Sokszor értelmetlen egy-egy influenszer tanácsa.

Van, ami csak időpocsékolás

A TikTok közösségi felületén gyakorlatilag bármilyen témában lehet találni videókat, a szépségápolástól a házi praktikákon át a különböző kihívásokig. De arról is hallani, hogy némelyikük nem veszélytelen, és sajnos nem egyszer haltak már bele egy-egy kihívásba. Most egy bőrápolási szakértő mondja el, hogy melyik tippeket ne próbáljátok ki, mert akárhogy ajánlják a TikTokon, veszélyes lehet, vagy árthatsz a bőrödnek vele.

Aszpirin arcmaszk

Igen, jól olvastátok. A legújabb őrület szerint ha összetöröd az aszpirintablettákat és összekevered vízzel, abból jó armaszk lehet a pattanások ellen. Dr. Ahmed El Muntasar szerint azonban az maximálisan kerülendő, ugyanis az aszpirin orális úton a szervezetünkbe juttatva sgít, de a bőrünkre kenve akár, tönkre is teheti azt.

Sminklemosó kendők

Többször is lehetett már hallani, hogy a sminklemosó kendők nem ajánlatosak minddenapos használatra, mert a sink maradékait csak még jobban belejuttatják a bőrünkbe, mintsem eltüntetnék azt. Így maradjunk a micellás vizeknél Dr. Ahmed szerint.

Jég az arcra

Dr Ahmed ezt a trendet nem tartja veszélyesnek, pusztán értelmetlennek. “Nincs semmilyen tudományos háttere annak, hogy a jég bármiféle módon csökkentené a pattanásokat. Ez csupán fagyott víz. Rövidtávon tényleg csökkentheti az arcunk reggeli puffadtságát ha átmasszírozunk rajta egy jégkockát, de hosszú távon semmi értelme jegelnünk az arcunk, mert semmit nem csinál.

Kurkuma a pigmentfoltokra

Az orvos szerint ennek sincs sok értelme. A pigmentfoltokat semmiképp nem tünteti el a kurkuma, sem magában, sem akkor ha mézzel és banánnal összekeverjük. Nem is árt a bőrnek, de nem is használ.

Forrás: The Sun

A 4 trend TikTokról, amit nem érdemes kipróbálni bejegyzés először Gyorshír-én jelent meg.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?