Itt az örök kérdés.

Fontos vagy nem?

A pénisz mérete a legfontosabb a szexuális élvezetben? Egyáltalán nem. A technika, a kommunikáció, a vonzerő – mindezek hatalmas szerepet játszanak a szexben.

De vajon a pénisz mérete teljesen lényegtelen? Talán nem.

A londoni King’s College új tanulmánya azt vizsgálja, hogy a méret valóban számít-e a behatolás és az élvezet szempontjából. A kutatók különböző péniszhosszakat teszteltek szilikongyűrűk használatával, amiket az egyes férfiak felálló hímtagja köré helyeztek a közösülés során. Minél nagyobb volt a gyűrű, annál kevésbé mélyre tudott hatolni a hüvelyben a pénisz.

A kutatáshoz 29 heteroszexuális párt választottak, mindenki 3-5 alkalommal szexelt.

A nőket arra kérték, hogy ne ellenőrizzék, hogy minden szex alkalmával használták-e a gyűrűt, így a véleményük nem torzult, majd megkérték őket, hogy értékeljék szexuális örömüket 1-tól 100-as skálán.

A vastagabb gyűrű felhúzása átlagosan 18%-kal csökkentette a szexuális élvezetet, ami azt sugallja, hogy ha a pénisze egy-két centiméterrel kisebb, a partner szexuálisan kevésbé lesz elégedett.

Nem kell rögtön kétségbe esni, mivel nem valószínű, hogy egy férfi hímtagja hirtelen két centiméterrel csökkenne. Valamint több résztvevő nő is panaszkodott arra, hogy a gyűrű kényelmetlenné tette a szexet, például fájdalmasan dörzsölte közben.

Hosszabb, nagyobb élvezet?

Érdekes azonban, hogy a kutatók azt találták, hogy ha a felálló pénisz hosszabb volt, akkor a gyűrűk kevésbé voltak hatásosak.

“Azzal a feltevéssel kezdtük, hogy a behatolás mélysége a legtöbb nő számára nem számít” – mondták a szerzők. „A résztvevőinknél azonban azt tapasztaltuk, hogy a gyűrűvel a behatolási mélység átlagosan 15%-kal történő csökkentése 18%-kal csökkentette a szexuális élvezetet.

Röviden: igen, a méret egy kicsit számíthat. De ne ess pánikba – a hosszúság hiánya nem jelenti azt, hogy partnered és te kevesebb szexuális élvezetre vagytok ítélve. Próbáljatok ki különböző technikákat, kérdezd meg partnered, hogy mit szeret, és érezd jól magad. 

Forrás: Metro

A Valóban számít a pénisz mérete? bejegyzés először Gyorshír-én jelent meg.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?