Szerencsésre fordult a sorsa.

Kidobták a szeméttelepre

A szerbiai Kraljevóból származó Goran Marinkovic rendszeresen etet kóbor kutyákat. Tavaly márciusban a szokásos körútján haladt, hogy segítsen az éhes állatoknak, amikor egy apró kölyökbe botlott.

A magányos kiskutya cipőt használt menedékként, és benne aludt, hogy melegedjen. Olyan kicsi és gyenge volt, hogy nehezen tudott járni. Goran ételt kínált az apró kölyöknek, amit pillanatok alatt felfalt.

“Véletlenül megfordultam, és megláttam ezt a kiskutyát. Húga vagy testvére holtan feküdt néhány méterre tőle. Elfogyott az ereje. Mivel mindig van nálam kutyaeledel, azonnal adtam neki, amit elfogadott. Szavakkal nem lehet leírni a kölyök méretét és azt, hogy mennyire éhes volt. Kisebb volt, mint egy cipő.” – nyilatkozta a férfi.

Szerencsére túlélte

Goran ezután elvitte a kiskutyát az állatorvoshoz, ahol ellenőrizték, és az éhségen túl, az egészségével minden rendben volt. Ezután Smestennek nevezte el. Hat hónappal később, amikor sokkal erősebb volt, egy nő örökbe fogadta.

Smesten egészséges és szerető kutyává vált, aki tele van energiával és szeret játszani más állatokkal, de élvezi a szundi időt is.  

Goran továbbra is eteti az elhagyott állatokat Szerbia utcáin. Általában egyedül dolgozik, de néha kap segítséget a barátaitól ételre és az állatorvosi költségekre.  

Forrás: Metro

Forrás

Vélemény, hozzászólás?