A menhelyén lévő kutyákat és macskákat akarta kimenteni.

Adományokból bérelt repülőt

Paul ‘Pen’ Farthing volt katona megpróbálta kijuttatni minden munkatársát és állatait a kabuli Nowzad menhelyről, miután a tálibok átvették az irányítást az országban.

Azt mondták neki, hogy mind a 68 alkalmazottat és acsaládjaikat ki fogják menekíteni, de hátra kell hagyniuk az állatokat, mivel az emberek elsőbbséget élveznek. A csoport támogatói elegendő adományt gyűjtöttek ahhoz, hogy béreljenek egy magánrepülőgépet, amit készenléti állapotba helyeztek.

Részeleges siker lett a hadművelet vége

De mivel emberek ezrei még mindig megpróbálták elhagyni az országot, korábban azt gondolták, hogy a hatóságok nem írják alá a papírokat. Farthing korábban azt mondta, hogy az állatokat a repülőgép rakterében szállítják, így a személyzet befogadása után a repülőgépen lévő összes ülőhelyet betölthetik más menekültek, akiknek az Egyesült Királyság hatóságai engedélyt adtak, a járat 250 utast tud fogadni összesen.

Az exkatona 2000-es évek közepén Afganisztánban végzett szolgálata után hozta létre a jótékonysági szervezetet. Reméli, hogyha elhozza a 140 kutyát és 60 macskát az Egyesült Királyságba, a britekkel együtt otthont találhat majd nekik.

Végül részleges sikert ért el. A bombariadó miatt a gépnek el kellett indulnia, így az állatokat sikerült kimentenie, de az utas tér üres volt, amikor elindultak. Az emberek nem tudtak bejutni a reptérre.

Forrás: MetroForrás

Vélemény, hozzászólás?