Melyik a megfelelő életkor a családalapításhoz? Hát, nagyon nem úgy tűnik, hogy a minél fiatalabban annál jobb elve érvényesül…

Gyerekvállalás: Mikor?

Ebben a rohanó világban, ahol mára már inkább az önismeret, a karrier és az önmegvalósítás lett az első helyen, az emberek egyre később és később válnak szülőkké. Ez gondolom senki számára nem újdonság. Különböző tényezők biztosítják, hogy sok házaspár a harmincas évei felé tolja gyermekvállalás vágyát, míg a szüleink, nagyszüleink idejében a húszas évek eleje volt a megszokott. Az is világos, hogy a 20 -as évei elején járó nő sokkal fittebb, mint a 30 -as évek végén járó leendő anyuka. A nőgyógyászok ezért a családtervezés esetén óva intenek a túl hosszú várakozástól. Végül is a termékenység is csökken az életkorral… Egy friss kutatás azonban azt mutatja, hogy a későbbi gyermekvállalásnak is előnye van, mégpedig a boldogság.

Jobb később

A rostocki Max Planck Demográfiai Kutatóintézet tudósai körülbelül 7000 embert kérdeztek meg, és megállapították, hogy a 34 éves és annál idősebb nők elégedettsége jelentősen nagyobb mértékben nő a szülés előtt és az első évben, mint a 20 év körüli nőké. Igen a fiatalabbak még elégedetlenebbek terhesség miatt – és még a szülés után sem elégedettebbek, mint a terhesség előtt. Mi a helyzet a köztük lévő korosztállyal? Elég hasonló, csak nem annyira hangsúlyos. Ergo: késői anya boldogság, maximális boldogság!

A cikk még nem ért véget!

1 2

Source link

Vélemény, hozzászólás?