Mindig sejtettük, hogy a legtöbb férfi NEM csak a szexet akarja. A gyanúnkat most megerősítette egy szakértő!   

Férfiak: tényleg a szex a legfontosabb?

A férfiak állítólag körülbelül 7 másodpercenként gondolkodnak a szexről (pubertáskor kétszer olyan gyakran). És amikor egy nőt megszólítanak, mindig van egy olyan hátsó szándékuk, hogy szeretnének lefeküdni az illetővel. Ez a fogalom annyira elterjedt a fejünkben, hogy ha nem akar velünk lefeküdni, néha még azt is megkérdezzük magunktól: Nem talál-e engem vonzónak? 
De itt az ideje, hogy elbúcsúzzunk ettől a tévhittől. Jed Diamond, 73 éves, pszichiáter, terapeuta – és kétségtelenül férfi. A goodmanproject blogbejegyzésében Diamond ezt írja: “Milyen gyakran halljuk azt a kifejezést, hogy ” A férfiak csak szexet akarnak? “17 éves koromban biztos voltam benne, hogy ez igaz. 37 éves koromban gyanítottam, hogy ez baj lehet Ma, 73 évesen biztosan tudom, hogy ez nem igaz. ”

Biztonságos menedék a szex helyett

Amit élettapasztalata, valamint a betegekkel és nemének más képviselőivel folytatott számos beszélgetése elárult számára:  A férfiak mindennél jobban szeretnének biztonságot, otthont és “biztonságos menedéket”. Ez a vágyakozás Diamond szerint végső soron a vágya mögött is áll, hogy lefeküdjön valakivel.
A szex “a béke és az otthon érzését kelti bennünk, amely messze meghaladja a szexuális öröm kielégítését” – írja a pszichológus. Ez egyfajta kikapcsolódás a teljesítmény és a verseny nyomása alól, amelyet különösen a férfiak éreznek gyakran. Valójában a férfiak ugyanolyan könnyedén mennek bele a szexuális közösülésbe – ha cserébe biztonságot kaphatnak.
“Az egyik dolog, amit a legjobban szeretek, az, hogy a fejemet a feleségem ölébe hajtom, és hagyom, hogy megsimogassa” – írta Diamond. Nem szex, de biztonságos menedék. Az egyetlen kérdés merül fel: Ha Diamondnak igaza van, miért hallunk olyan ritkán olyan férfiaktól származó mondatokat, mint a “csak ölelkezzünk ma” vagy “Kérlek, legyél csak mellettem”?

A cikk még nem ért véget!

1 2

Forrás

Vélemény, hozzászólás?