Az édes banán egyenlő a cukorral és a több kalóriával? Milyen állapotban érdemes a banánt enni? Egy kutatásból ez most kiderült.
Banán és a kalóriák
Aki követte és egyetért a pandémiás év egyik trendjével az tudja, hogy a banános kenyér csak akkor válik igazán finommá, ha a banán héja barna. Ha túlérettek, akkor viszont azzal is számolni kell, hogy a lehető legtöbb cukrot tartalmazzák. A banán esetében a szakértők 5 érettségi szintet különböztetnek meg, amelyek itt vannak:
- éretlen (zöld)
- majdnem érett (zöld – sárga)
- érett (sárga)
- nagyon érett (sárga -barna)
Ahogy Uwe Knop szakképzett táplálkozási szakember elmondta a Fitbooknak adott interjúban , az érett banánok valóban több cukrot tartalmaznak, mint a kevésbé érett gyümölcsök. “Az érési folyamat során a benne lévő hosszú láncú szénhidrátok rövid láncú cukrokat termelnek, amelyek édesebb ízűek, ennek ellenére nincs okunk pánikra. A több cukor nem jelent automatikusan több kalóriát” – mondja Uwe Knop.
A cikk még nem ért véget!
1 2