Szerző: virag Közzétéve:

Hihetetlenül finom, könnyed étel nyárra!

A Spaghetti Carbonara és a Bolognai klasszikus receptjei valószínűleg soha nem tűnnek el kedvenc ételeink listájáról. Ám amikor a hőmérő már 30 fok fölé ugrik, valami könnyebbre is szükségünk van. A Linguine al Limone-t már ismerjük – de cukkinivel és mentával most még frissebb lesz. Voilà, itt van Jamie Oliver receptje a kedvenc nyári spaghetti ételünkhöz!

Hozzávalók:

  • 150 g spaghetti
  • 2 db cukkini
  • ½ csomó menta
  • 30 g vegán sajt
  • 1 db citrom
  • 1 tk olívaolaj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a spaghettit sós vízben az utasításoknak megfelelően, tegyünk félre belőle egy csésze főzővizet.
  2. Amíg a tészta fő, vágjuk a cukkinit vékony csíkokra.
  3. Az olívaolajat tapadásmentes serpenyőben melegítsük, és közepes lángon 4 percig pároljuk a cukkinit, illetve rendszeresen forgassuk is meg őket.
  4. Finoman aprítsuk fel a menta leveleket, keverjük össze a cukkinivel, majd adjuk hozzá a tésztát a keverékhez, és öntsünk hozzá egy kis főzővizet.
  5. Finoman lereszeljük a sajtot és a citrom héját, a levét kinyomkodjuk, és mindent összekeverünk a serpenyőben, amíg krémes szósz nem képződik. Ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal, és már ehetjük is.

Source link

Vélemény, hozzászólás?