Mit lép erre a Disney és a Marvel?

Mit jelent ez a moziknak?

A legutolsó Marvel film 2019-ben jött ki. A pandémia az egész világot leállította és a moziknak sem kegyelmezett. Az emberek kivoltak éhezve a moziba járás élményére, és mi lehetne ehhez alkalmasabb, mint egy régóta várt, látványos, népszerű karakterről szóló film?

Vagy mégsem? A Scarlett Johansson nevével fémjelzett Fekete Özvegy az első hétvégén rekordot döntött a mozikban, utána azonban rohamosan csökkent a jegyeladások száma. A film bemutatóját egy évvel el kellett halasztani a járvány miatt és a Marvelnél és a Disney-nél nagyon nagy durranásra számítottak bevételileg is. Direkt ezzel a mozival akartak újra berobbani és elcsábítani az embereket arra a 2-3 órára, de úgy néz ki, nem jöttek be az elképzeléseik a készítőknek.

A Disney+ veri a mozit?

A streaming szolgáltatások mint a Netflix, Disney +, HBO GO ugyanis olyannyira teret nyertek a vírus alatt, hogy az emberek továbbra is szívesebben filmeznek otthon, mint, hogy többször is moziba menjenek. Olcsóbb, kényelemesebb és biztonságosabb, nagy valószínűséggel, ez lehet az oka. A Disney +-on rekordokat döntöget az Amerika Kapitány sorozat, a Loki és Wanda Vision is, ám a mozik eléggé alulmaradnak most. A Marvelnek mindig is slágernek számítottak a filmejeik és ha valamire akkor ezekre beültek a tömegek, akár többször is. Most azonban nagyon rezeg a léc világszerte a mozikban és ez a filmes jövőre nézve nem túl kedvező hír. Ha a Fekete Özvegyre nem annyian és annyiszor ültek be, mint amire számítottak, akkor mi lesz a kevésbé ismert karakterek mellékágas filmjeivel és azoknak a bevételeivel? Kérdik a filmesek.

Azt mindenesetre belátták, hogy nem jó policy, ha egyszerre jönnek ki a filmekkel a mozikban és a szolgáltatón is, mert az emberek akkor inkább az utóbbit fogják választani. Pedig szerintünk a moziba járás élményét kár lenne veszni hagyni.

Forrás: Screenrant

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük