Szerző: virag Közzétéve:

Pizza, tészta vagy lasagna – ezek egyike sem fogyókúrás étel. Aggodalomra viszont semmi ok, az olasz szakácsok tudják, hogyan kell leadni ezeket az extra kalóriákat ízlés feláldozása nélkül. Most el is hoztam nektek egy fantasztikus diétás olasz receptet!

A rizottó egy kerek, rizsből készült hagyományos olasz étel, amelyet magas keményítőtartalom jellemez. A keményítő egyébként az emberi étrend leggyakoribb szénhidrátja. Annak érdekében, hogy a rizottó étrendszerűbb és egészségesebb legyen, elegendő a rizst árpával helyettesíteni – így a vitaminokban és aminosavakban gazdag gabonafélék ilyen szokatlan olasz változatban teljesen más, friss ízt kapnak. A rizottóhoz főzés közben általában sót adnak. A mi receptünk végrehajtása során azonban a só alapvetően kizárt, ami lehetővé teszi az ételek egészségesebbé tételét és lehetővé teszi a termékek természetes ízének megszerzését. Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

  • 300 g árpagyöngy
  • 1 db citrom
  • 1 db vöröshagyma
  • egy marék friss menta
  • 150 g vegán sajt
  • 1 pohár zöldségleves alaplé
  • 2 ek olívaolaj
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Melegítsük fel az olívaolajat egy mély serpenyőben. Vágjuk a hagymát kis kockákra, és enyhén pirítsuk meg.
  2. Alaposan öblítsük le az árpát, szárítsuk meg és keverjük össze egy serpenyőben hagymával. Keverés közben lassan öntsük bele a húslevest.
  3. Finom reszelőn reszeljük le a citrom héját, és nyomjuk ki a citrom levét.
  4. Keverjük össze a főtt sajt (75 g) felét, a mentalevelek egy részét, a citrom héját és levét, ezután öntsük a serpenyőbe.  Alaposan keverjük össze, főzzük amíg meg nem puhul, és azonnal vegyük le a tűzről.
  5. Tálakba rendezzük, egyenletesen megszórjuk sajttal, illetve mentával díszítjük.

Source link

Vélemény, hozzászólás?