Szerző: virag Közzétéve:

Jelenleg az egyik legfelkapottabb reggeli, és érdemes kipróbálni.

A sült zab a legfrissebb élelmiszer-trend, amely vírusszerűen terjedés jó okkal. Ez a recept egyszerű, finom és egészséges – illetve könnyen gluténmentessé tehető. Lényegében zabkása, de egy kicsit többet kell vele foglalkozni, bár tény, hogy nem kell kevergetni, ami azt jelenti, hogy az időt, míg készül, felhasználjuk önmagunkra mint énidő. Mindössze öt perc előkészítést igényel, és 25 percet vesz igénybe a sütőben. Elkészíthetjük a szokásos zabbal, de a quinoa és a hajdina pehely is remek. 

Hozzávalók:

  • 40 g zabpehely (vagy quinoa vagy hajdina pehely)
  • 1/2 kis érett banán, pépesítve
  • 120 ml növényi tej
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál juharszirup (vagy méz)
  • 1/2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Egy nagy marék málna (vagy más gyümölcs)
  • Egy kis marék pelyhesített mandula
  • Tálaláshoz vegán joghurt
Forrás:sarahmalcom

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. Kenjünk meg egy kis sütőálló edényt kevés növényi vajjal vagy kókuszolajjal.
  2. Keverjük össze az összes hozzávalót (a joghurt kivételével) egy tálban, majd helyezzük át az edénybe, és süssük 25 percig, amíg a zab aranyszínű nem lesz.
  3. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk hűlni körülbelül 10 percig. Adjuk hozzá a vegán joghurtot valamint egy kis extra juharszirupot vagy mézet, és már ehetjük is.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük