Itt az igazság a körömlakkról, amit mindenképp tudnod kell.

A körömlakkok, és az új célcsoport

A világ kezd éledezni a járványból, ezzel együtt mindannyian fokozatosan térünk vissza a régi rutinokhoz, így feltételezzük, hogy észrevettél már néhány férfit, akik körömlakkot kentek az ujjaikra. Míg a körömlakk évek óta kifejezetten nőies szépségápolási termékként kerül forgalomba, az utóbbi időben szélesebb a közönség, és a férfiak körében is népszerűvé vált. Sőt, jobb ha tudod hogy már eljutottunk odáig, hogy az Esquire 2021-et “a menikűr évének” nyilvánította. De érdemes megjegyezni, hogy a férfiak nagy része aligha vesz részt ebben a trendben – annak ellenére, hogy az egész eredet tulajdonképpen nekik köszönhetően kezdődött.

A körömlakkok eredete

A Nails Magazine szerint a körömlakk évezredek óta létezik, és a férfiak viseléséből származik. Az idő múlásával a trend egyre népszerűbb lett a nőknél, és kevésbé népszerű a férfiak körében. Nehéz meghatározni azt az időszakot, amikor a trend elmozdult és a nők kisajátították maguk számára, Mic azonban megjegyezte, hogy Franciaországban az 1800-as években már nagy általánosságban a nők festették körmüket – végül a termékeket szinte teljes egészében a nők számára értékesítették. Ez most gyorsan megváltozott, sok szépségmárka egy ideje nemi semlegesség felé vette az irányt. Az utóbbi időben a férfiak körömlakkja mindenféle körben népszerűvé vált, Mic azonban rámutatott, hogy ez a szokás korábban is elfogadható volt a rockerek körében, például David Bowie és Kurt Cobain megjelenésének köszönhetően. Érdekes módon a férfi hírességek napjainkban élen járnak a körömlakk használatát illetően.

A hírességek segítenek népszerűsíteni a férfiak körömlakk trendjét

A Vogue összeállította a hírességek listáját, akik a körömlakkot esztétikájuk kulcsfontosságú elemévé tették. A listán Bowie és Cobain kedvelői szerepelnek egy új sztárgeneráció mellett, akik évekkel később, most megismétlik a trendet. Ez utóbbi csoportba tartoznak Harry Styles, Lil Nas X, A $ AP Rocky, Troye Sivan, Bad Bunny és Machine Gun Kelly. A művészek közül sokan beszéltek is a növekvő trendről. A $ AP Rocky például azt mondta, úgy érzi, hogy a férfiaknak képesnek kell lenniük a körömdíszítésre anélkül, hogy nőiesnek éreznék magukat. A színes lakkozásról és a kalandos körömformákról ismert Bad Bunny hasonló megnyilvánulásokat tett: “Nem mondom az embereknek, hogy színezzék a körmüket, fessék a hajukat, tegyék ezt vagy tegyék azt. Egyszerűen azt mondom, tedd azt, ami boldoggá tesz, és soha ne korlátozd magad” – mondta a rapper.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük