A Master Chef nagy tétjétől kezdve, ahol a nyertesek 250 000 dollárt kapnak, a The Great British Baking Show -ig, nincs hiány élelmiszer-show műsorokban. De mi történik azzal a sok jó étellel – és persze néhány nem olyan jóval – amikor a kamerák leállnak? Itt kiderül!

A csúf valóság

Órákba telhet a főzés és a zsűrizés, így mire a bíró tényleg megkapja azt a falatot, amit a műsor utolsó szakaszában látunk, az étel már hideg. Amikor egy versenybemutató bírája vagy, gyorsan meg kell szoknod, hogy hideg ételt eszel- mondta korábban Ted Allen is, a Chopped műsorvezetője. Tehát bár ízletesnek tűnhet amit a képernyőn látunk, nem biztos, hogy sokan szeretnének hideg ételeket kóstolgatni. Mindemellett a tévében bemutatott ételeket olykor nem is biztonságos megenni, mivel az ennivalók gyakran erős fények alatt vannak, és órákig ott állnak. Az ételek legszebb felvételei valójában teljesen ehetetlenek lehetnek. Ezek után nem meglepő, hogy gyakran összes ételt kidobják, és mindegyik ételt többször el is kell készíteni. A végső változatok közül ráadásul sok nem igazi étel, vagy ehetetlen, mert lefestették, vagy lepermetezték vegyszerekkel, hogy mutatósabbak legyenek a kamerában.

Néha az ételt megeszik, és az összetevőket adományozzák

Nyugi, ez nem azt jelenti, hogy minden főzőműsor minden hozzávalója kárba veszne. Kim-Joy, a The Great British Baking Show korábbi versenyzője elárulta, hogy mi történik a megmaradt sütikkel és egyéb ízletes finomságokkal, ha a bíráskodásnak vége. A csapat megeszi, és a versenyzők gyakran a megmaradt hozzávalókat is megkapják. Jock Zonfrillo, a MasterChef Australia egyik bírája elmagyarázta, mit csinálnak a fel nem használt alapanyagokkal. A csapat ilyenkor kiválaszt egy jótékonysági szervezetet, és adományként mindent megkapnak a kamrából, amit a csapat megítél. jA fennmaradó részt a SecondBite élelmiszer-mentő szervezetnek ajánlják fel. Az adományozhatatlan élelmiszerekhez pedig komposztáló gépet használnak, amely az élelmiszer-hulladékot komposztálható anyaggá változtatja, és végül a MasterChef kertjébe kerül – írja a the List.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük