Már elérhető az uniós oltási igazolás.

Nem küldik ki

Július 1-től Magyarországon is elérhető az uniós oltási igazolás, ami angol és magyar nyelvű is egyszerre. Az “uniós Covid-igazolás digitálisan és papíralapon is elérhető. Azoknak az állampolgároknak, akik az Európai Unión belül utazást terveznek, javasoljuk, hogy digitálisan töltsék le vagy az EESZT Lakossági portáljára belépve nyomtassák ki az uniós Covid-igazolást” – áll a koronavirus.gov.hu-n.

Az igazolás egységes az egész unióban, ingyenes és QR-kóddal van ellátva. A honlapon pedig egyszerűen letölthető és kinyomtatható, de a mobilra letöltve is használható.

Az igazolással szabad a beutazás az Európai Unió országaiba, de nem minősül okmánynak, így az állam nem küldi ki.

Digitális változat

EESZT mobilapplikációján digitálisan is letölthető, és felmutatható az igazolás, így kinyomtatni sem muszáj. Ügyfélkapus bejelentkezési adatok kellenek az alkalmazás használatához. (Bár az applikációt még frissíteni kell, így jelenleg ez a verzió nem elérhető.)

Nyomtasd ki

“Az igazolást TAJ azonosítóval rendelkezők az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér  (EESZT) Lakossági Portálján (https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal) keresztül ügyfélkapus hozzáférésükkel bejelentkezve is letölthetik és kinyomtathatják.”

Jelenleg ezzel a módszerrel lehet hozzájutni az igazoláshoz a legegyszerűbben, de kormányablakban és a háziorvosnál is beszerezhető. Fontos, hogy aláírás és pecsét nélkül is érvényesek, mert a QR-kód biztosítja a hitelességüket.

Forrás: koronavirus.gov.huForrás

Vélemény, hozzászólás?