Szerző: virag Közzétéve:

Kiadós főétel az egész családnak, ami kifejezetten jól jön, ha valaki ételallergiás.

Az egyik legnagyobb kihívás, ha valaki tej- vagy tojásallergiától szenved, hogy ha húsos ételt akar enni, találjon olyan változatot, amiből a fent említett allergén összetevőket kihagyják. Mivel ilyen lehetőség az ételrendelés esetében nem nagyon van, kénytelenek vagyunk otthon elkészíteni. De ne aggódj, mert most elhoztam a legszokatlanabb egészséges rakott receptet, amiben bőven van hús, viszont tej és tojásmentes. Gyere, dobjuk össze!

Hozzávalók:

  • 300 g durumtészta (penne)
  • 250 g darált marhahús
  • 200 g paradicsomszósz
  • 3 ek olívaolaj
  • 70 g vegán parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • Friss petrezselyem
  • Bors
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Először vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát. Ezután daraboljuk fel a zöldségeket, majd hevítsünk fel egy olívaolajjal meglocsolt serpenyőt, és 3-4 percig süssük őket. 
  2. Amikor már a fokhagyma és a hagyma áttetszővé vált, adjuk el hozzájuk a darált húst, és 7 percig pirítsuk. Ezt követően adjuk hozzá paradicsompürét, és hagyjuk a tűzön még pár percig.
  3. Amíg a szósz fő, addig forraljuk fel a tésztát enyhén sós vízben, míg al-dente nem lesz. 
  4. Miután a tészta megfőtt, keverjük össze a mártással, és helyezzük a kapott keveréket egy tepsibe. 
  5. Szórjuk meg a tetejét vegán parmezánnal, és apróra vágott petrezselyemmel, majd 10-15 előmelegített sütőben 200 fokon, alul-felül sütéses funkción megsütjük.

Source link

Vélemény, hozzászólás?