Mint minden más kultikus stílusikon, Jackie Kennedy ruhatárában is voltak olyan kiegészítők, amelyek csak hozzá társíthatók. A Gucci táska mellett a napszemüveg fontos része volt a külsejének. 

Védjegyévé váltak

Bár az Egyesült Államok 37. elnökének, John F. Kennedy feleségének rengeteg felismerhető kiegészítője volt, az óriási méretű napszemüvegek váltak védjegyévé a megjelenésének. Több darabot tartott a bejárati ajtónál, hogy távozás előtt ne felejtse el felvenni kedvenc kiegészítőjét. A túlméretezett darabok eggyé váltak vele, és új divatirányzatot indítottak el, Jackie O stílus néven.
Sokan úgy gondolják, hogy Jackie az író és távoli rokona, Horus Vidal tanácsára kezdett napszemüveget viselni, aki elmondta neki, hogy nagyszerűek nemcsak azért van, mert mögé bújva nem lát a nyilvánosság, hanem azért is, hogy csendesen megfigyeljük azokat az embereket, akikről egyébként nem akarunk tudomást venni. Ezenkívül a 60-as években a nagy napszemüveg volt az egyik legfontosabb és legrelevánsabb kiegészítő. Vastag és masszív műanyag keretek, élénk színek és szokatlan minták voltak divatban. Az egyre növekvő tendencia egyértelműen a Kennedy feleség mellett szólt: arcához mindig a megfelelő formát választotta, amely kiegyensúlyozza a vonásokat és organikusnak tűnik. Több tucat különböző változat volt megtalálható Jackie szekrényében.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Source link

Vélemény, hozzászólás?