Tényleg jönnek a gépek?

Robotokra és nukleáris veszélyre figyelmeztetnek a tudósok

Egyre inkább figyelmeztetik a tudósok az emberiséget, hogy a mesterséges intelligencia korszaka el fog jönni, és akkor az emberiség nagy részének befellegzett. Ilyet eddig akciófilmekben láttunk, ahol végül Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger vagy Will Smith mindig megmentette a világot. Na de tényleg ez lehet a valóság is?!

Az oxfordi kutatók arra figyelmeztetnek minket, hogy hamarosan sokkal nagyobb baj jöhet, mint a Covid-19. A robotok és a számítógépek már eddig is szerves részét tették ki az életünknek, de ennél állítólag még sokkal durvább dolgokra számíthatunk.

Gépek lázadása

Évtizedeken belül a biofegyverek és a robotikus erők vehetik át a hatalmat. Az oxfordi kutatók már most előkészületeket tennének ez ellen. De nem csak a robotok és a gépek lázadása fenyeget minket szerintük, hanem a klímaváltozásnak is lesznek kellemetlen és visszafordíthatatlan következményei. Egy esetleges nukleáris támadás sem kizárt szerintük, úgyhogy lassan Nostradamus minden jóslatát felsorolták már. Tényleg félnünk kéne vajon? Reméljük nem. :O

Forrás: The SunForrás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük