Szerző: virag Közzétéve:

Egy falatnyi Mexikó!

Bár jelenleg nem nagyon van lehetőség külföldi utazásokra, ez nem azt jelenti, hogy nem járhatjuk be a világot gasztronómia szempontjából. Konyhánknak köszönhetően bármikor elmehetünk például Mexikóba – vagy legalábbis elhozhatjuk az otthonunkba a mexikóiak ízvilágát. Most a világ legegészségesebb receptjét mutatom meg nektek: induljon a nagy quasedilla készítés, fekete babbal és édesburgonyával!

Hozzávalók:

  • 1 nagy édesburgonya
  • 1 csésze barna rizs
  • 8 gramm főtt fekete bab
  • 1 csésze salsa
  • 1 csésze friss spenót
  • ¼ tk hagyma por
  • ¼ tk chili por
  • ¼ tk kömény
  • 1 jalapeño paprika kockára vágva
  • 6-8 teljes kiőrlésű tortilla
Forrás:Pinterest

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt a legmagasabb hőfokon, alul-felül sütéses funkción.
  2. Készítsünk elő egy lapos serpenyőt, és béleljük ki sütőpapírral.
  3. Hámozzuk meg és daraboljuk fel az édesburgonyát és süssük puhára.
  4. Addig főzzük ki a rizst az utasításoknak megfelelően.
  5. Ha készen van az édesburgonya, tegyük egy tálba, és pépesítsük salsával, rizzsel valamint friss spenóttal.
  6. Helyezzük az édesburgonya pépet egy olívaolajos serpenyőbe, és keverjük hozzá a fekete babot, majd rottyantsuk össze őket közepes lángon. Ízlés szerint adjunk hozzá hagymaport, chili port és köményt, majd keverjük össze.
  7. Helyezzük a tortillát egy másik serpenyőbe közepes lángon. Ha kész, töltsük meg az édesburgonyás babos töltelékkel, és adjunk hozzá felaprított jalapeñókat, végül helyezzünk egy másik teljes kiőrlésű tortillát a tetejére.
  8. Nyomjuk össze melegszendvics sűtőben míg megpiril, és voálá, készen vagyunk!

Source link

Vélemény, hozzászólás?