Úgy tűnik, ha kicsit gyakrabban élünk nemi életet, késleltethetjük a retteget menopauzát. És nem, a szingliknek sem kell úgy érezniük, hogy ebből a jóból kimaradnak.

Menopauza késleltetése: így lehetséges

Eljutott hozzánk az év eddigi legjobb híre? Úgy tűnik, hogy igen! A kutatók ugyanis kiderítették, hogy a menopauza később kezdődik, ha gyakori nemi életet élünk. Míg a nők általában átlagosan 50 és 52 éves kor között esnek át a menopauzán, ez jelentősen csúszik azok között, akik rendszeresen szexelnek. Annak érdekében, hogy összefüggést lehessen találni a szexuális aktivitás és a menopauza között, a londoni University College tíz év alatt csaknem 3000 nőt vizsgált 35 éves kortól kezdve. És lám, a két tényező valójában kapcsolatban áll egymással, és kiderült, hogy akik heti szinten szexuálisan aktívak, 28 százalékkal nagyobb esélyük volt a menopauza későbbi megkezdésére mint azoknak, akik havonta kevesebb mint egy alkalommal szexeltek.

Mi van a szinglikkel?

Még mielőtt elkeserednél, ez az egyedülállókra is vonatkozik. A jó hír valójában nemcsak a rendszeres nemi aktusra utal, még a maszturbáció is igaz. Ám természetesen nem csak a szex befolyásolja a menopauzánkat. A menopauza kezdete sok más tényezőtől is függ, például a hormonszinttől, az életmódtól vagy a génektől. Sajnos a tanulmány nem képez általánosan alkalmazandó szabályt, mindenesetre kipróbálni érdemes – elvégre a rendszeres elégedettség valószínűleg soha nem ártott még senkinek – írja a schweizer-illustrierte.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük