Persze, jó sok pénzért.

Kikukkant

Jeff Bezos július 20-án készül a világűrbe utazni, de sokáig nem marad ott, mindössze három percig lebeg majd.

A Blue Origin, a 2000-ben alapított rakétavállalata egy indítórendszert próbál ki, a céljuk pedig, hogy a turistákat az űrbe tudják szállítani. Ez lesz az első ezért tervezett indítórendszer. A misszió lényege, hogy hitelt adjon a fizető ügyfeleknek. Az utasok néhány perc lenyűgöző kilátást kapnak majd a Földre és a világűrre.

Lenyűgöző látvány

“Öt éves korom óta arról álmodoztam, hogy az űrbe utazom” – mondta Bezos egy hétfői Instagram-bejegyzésben, amiben bejelentette a terveit. Ebben a repülésben nem lesz pilóta, mivel a folyamat teljesen automatizált.

Hárman utaznak majd a bátyjával és a legtöbbet fizető licitálóval. Három percük lesz kikapcsolni a biztonsági öveket, és lebegni a kabinban egyik ablaktól a másikig sodródva. Az ablakok a kapszula felületének egyharmadát teszik ki, így óriási lesz a kilátás az űrre és a bolygónkra.

“Amikor az űrből nézünk le a Földre, meglátjuk ezt a csodálatos, leírhatatlanul gyönyörű bolygót. Úgy néz ki, mint egy élő, lélegző szervezet. De ugyanakkor rendkívül törékenynek is tűnik” – mondta Ron Garan űrhajós, aki 177 napot töltött az űrben.

Az egész út körülbelül 11 percig tart majd. Ez azért van, mert a New Shepard egy szuborbitális rakéta. Túl kicsi, és motorjai nem rendelkeznek elegendő tolóerővel ahhoz, hogy pályára álljon. Tehát minden turista, beleértve Bezost is, csak egy apró bepillantást nyerhet.

Forrás: Business InsiderForrás

Vélemény, hozzászólás?