Szerző: virag Közzétéve:

Kétféleképpen is ízesíthetjük – minden csak tőlünk függ.

Most, hogy hivatalosan is beköszöntött a nyár (bár ez még az időjáráson nem igazán érzékelhető), sokkal jobban kívánom a könnyed, gyors ételeket. Ilyenkor szívesebben eszek leveseket kiadós adag sült ételek helyett, és választok valami egészséges zöldséges opciót. Nagy kedvencem a brokkoli krémleves, amit hihetetlenül egyszerűen elkészíthetsz te is. És ha ez nem lenne elég, ez a recept olyan krémes, hogy mind a tíz ujjad megnyalod utána!

Hozzávalók:

  • 1 csokor brokkoli
  • 1 fej hagyma 
  • 2-4 gerezd fokhagyma
  • 4 csésze zöldségleves alaplé
  • 1 nagy már főtt burgonya
  • fél csésze nyers kesudió
  • só, bors
  • 1 tk curry por (nem kötelező)
Forrás:Pinterest
  1. Helyezzük a feldarabolt brokkolit, hagymát, fokhagymát és a zöldséglevest egy fazékba. Forralja fel és fedjük le egy fedővel, hogy csökkentsük a hót. Pároljuk, amíg a brokkoli megpuhul (körülbelül 8 perc).
  2. Tegyük a brokkoli és a húsleves felét turmixgépbe a burgonya és a kesudió felével. Turmixoljuk őket össze, és öntsük át egy másik serpenyőbe, majd ismételjük meg ugyanezt a többi brokkolival, burgonyával és kesudióval.
  3. A levest lefedve nagyjából 10 percig melegítjük még alacsony hőmérsékleten, sózzuk, borsozzuk, lenőrizzük az ízeket, és ha szeretnénk bele curry port, akkor azt is most adjuk hozzá.
  4. Ha lejárt az idő, tálaljuk levegyönggyel vagy pirított kenyérkockákkal.

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük