Ezt mondja a piercer.

A tetoválásokhoz hasonlóan a piercingek esetében is csak a feladat egyik része, hogy kiválaszd, hová szeretnéd rakatni a testeden. Számos olyan terület van a füleken, amik nagyszerűek ezekhez az ékszerekhez, de ha egy kicsit egyedibb dolgot keresel (de nem teljesen ritkát), választhatod az orr, vagyis a septum piercinget. A septum-piercingek semmiképp sem új keletűek, de a megjelenésük tekintetében eltérnek a szokásos orrlyukasztásoktól. 

Mi ez?

Egy szúrás a septumban, ami az orrodban lévő vékony szövetdarab, a bal és a jobb orrlyukad között helyezkedik el. Ide lövik be a piercinget. Pont ezért fájdalmas lehet, de a fájdalom relatív, ezért ami nekem nagyon fájdalmas, neked lehet, hogy csak apró kellemetlenség.

Hogyan kell rá vigyázni?

Ezzel a fajta piercinggel minél kevesebbet foglalkozol annál jobb. A Popsugarnak nyilatkozott egy professzionális piercer, Tom Gottschalk. “Azt javaslom, hogy az emberek naponta kétszer sóoldattal permetezzék be, majd felejtsék el, hogy létezik. Ne érjenek hozzá, ne forgassák, ne mozgassák.” Majd így folytatta: “A piercingekkel kapcsolatban nagy tévhit, hogy állítólag jó dolog megpörgetni őket, de ez nem igaz. Csak nagyon sokat árt, ahelyett, hogy segítene.”

Mennyi ideig tart a septum-piercingek gyógyulása?

Négy-hat hónapon belül meggyógyul. A kilövést követő napokban valószínűleg egy kis fájdalmat tapasztalhatsz majd a környéken. Az ékszert cserélni csak a gyógyulás után szabad. Utána viszont rajtad múlik, mikor.

Forrás: Popsugar

A Ezeket gondold át, ha septum-piercinget szeretnél bejegyzés először Gyorshír-én jelent meg.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük