Nagycápát vett az óriáscég

Új időszámítás a szolgáltatás életében

Nagyon úgy néz ki, hogy új időszámítás kezdődik az Amazon életében. A cég ugyanis felvásárolta az egyik legnagyobb halat a piacon, mégpedig a Metro Goldwin Mayer filmgyárat.

Az üzlet potom 8,45 billió dollárjába került az Amazonnak, és ezzel ez volt a 2. legdrágább vásárlása, az első még mindig a Whole Foods cég felvásárlása volt 14 billió dollárért még 2017-ben.

Még szélesebb közönség

Az Amazon egy online könyvesboltnak indult 1995-ben és elég szépen kinőtte magát az évtizedek során, és ma már nem csak könyvet árulnak, hanem gyakorlatilag mindent. A mostani vásárlással az is volt a cél, hogy még több film és videós szolgáltatás juthasson el minél több emberhez. Ezzel egy újabb streaming szolgáltató platform is fog indulni (Prime Video Service) , ami a Netflix , az HBO és a Disney + legújabb riválisa lehet.

Az MGM klasszikus oroszlános logójára mindenki emlékszik. 1924-ben aapult a stúdió és olyan filmeket gyártottak, mint a James Bond sorozat, klasszikusok, mint az Ének az esőben, valóságshowk és egy életrajzi Aretha Franklin film is hamarosan érkezik, ami a Respect címet viseli majd. Az Amazon eddig is rendelkezett egy stúdióval, de kiemelkedő eredményeket nem ért el, a legutóbbi sikerüket a Sound of Metalt kivéve, ami idén Oscart nyert.

Egy biztos, az Amazonnak ez az óriási összeg megérte, és szerintünk az MGM sem jár rosszul.

Forrás: Huffpost

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük