A trópusi sokoldalú és hatékony mind a szépségünkre, mind az egészségünkre. Sőt, még egy dologban segíthet nekünk a fogyasztása során.

Honnan származik a kivi, és miért jó?

A kivi sokak számára nem túl kedvelt, amit részben szőrös külsejének köszönhet, amit nem könnyű meghámozni. Néha túl savanyú, így általánosságban kijelenthető, hogy nem tartozik a legnépszerűbb gyümölcsök közé. Ennek ellenére nem szabad lebecsülni ezt a finomságot, mivel igazi vitamin- és tápanyagbomba. A gyümölcs hosszú utat tett meg mire eljutott hozzánk, mert eredetileg Kínából származik, ls eleinte kínai egres néven volt ismert. Körülbelül száz évvel ezelőtt a gyümölcsöt Új-Zélandra exportálták, ott kapták az endemikus madár nevét, amely ma a világ minden táján ismeretes.

Kivi, mint C-vitamin forrás

Ez a szőrös gyümölcs igazán sokoldalú: támogatja az immunrendszer működését, biztosítja a pihentető alvást és finom diétás nasi. A kivi tele van antioxidánsokkal és C-vitaminnal. Az antioxidánsok megkötik a szabad gyököket, és így megelőzhetik a betegségeket. Egy felnőtt napi C-vitamin-szükségletét egy nagy kivi vagy két közepes méretű kivi is fedezheti: 100 gramm kivi körülbelül 45 milligramm értékes vitamint tartalmaz.

A cikk még nem ért véget!

1 2

Source link

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük