A pandémia után más a randivilág is?

Mit keresünk a másikban?

A korlátozások feloldásával a randizni vágyók is fellélegezhetnek. Végre nem kell maszkban kerülgetnünk egymást, lehetetlen helyeken találkozni, utcán fagyoskodni vagy épp végeláthatatlan köröket róni a randipartnerünkkel. Újra be lehet ülni kávézóba, ki lehet ülni a teraszra, és számtalan lehetőség van még. A pandémia alatt megnőtt az online ismerkedések száma (érthető), de igaziból, nincs ezzel semmi baj, mert így valóban a beszélgetéseken volt a hangsúly.

Mindegy, hogy még az exünkkel való szakítást nem tudtuk feldolgozni vagy épp más problémánk van, a randevúzás farkastörvényei nem mindig érvényesek, és mi sem állunk mindig készen randizni. Akkor mégis mikor érdemes?

Ne másoktól várjunk boldogságot

A legfontosabb, hogy ne másoktól várjuk a saját boldogságunk. Nem szabad egy emberre rátestálni az összes örömünk, bánatunk, mert az érzelmi nyomástól könnyen összeroppanhat, pláne egy friss ismertség. Sokkal inkább tanácsos ha fesztelen a légkör, kedvesek vagyunk egymással és ha van kémia is, szép fokozatosan ismerjük meg a másikat, nem ajtóstul rontunk a házba.

Minden ember más, senki sem tökéletes és bizony ezt randipartnerünk esetébe is érdemes észben tartani. Ne állítsunk irreálisan magas elvárásokat senkivel szemben, mint ahogy nekünk sem esne jól, de azért tudjuk, hogy mit is keresünk, és ne adjuk alább sem. A belső tulajdonságokra érdemes a leginkább figyelni, de ne legyünk álszentek, természetesen kell, hogy “bejöjjünk” egymásnak, ahhoz, hogy működni tudjon egy kapcsolat.

Semmiképp nem szabad akkor randevúzásba kezdenünk ha saját magunk elől menekülünk és csak unalomból játszunk a másikkal. Ez előbb-vagy utóbb kiderül, és a másiknak fájni fog. Akkor se randizzunk ha még nem vagyunk túl a volt kapcsolatunkon, mert az ha egy másik emberben a régit keressük, az minden, csak nem egészséges.

Ne színészkedjünk

Magunkkal legyünk tisztában, az értékeinkkel és igyekezzünk ezt megmutatni magunkból. Nem érdemes megjátszani magát egyik félnek sem, mert úgyis lekerül az álarc majd. Fontos, hogy legyen önálló életünk, céljaink, hobbijaink, barátaink és ne a másikon csüngjünk egyfolytában, mert az mindig megfojt. Viszont a fordítottja is igaz, hogy ahhoz, hogy 2 ember között egy kapcsolat jól működni tudjon, igenis rá kell szánnunk az időt és mind a két félnek komprumisszumokat kell kitalálnia, hogyan férjen bele a másik fél az eddigi életébe. Természetesen ha valakivel szeretünk lenni és minden klappol, akkor ez magától érthetően természetes dolog, hiszen ha szeretünk valakit, minél több időt szeretünk vele tölteni.

Érdemes egy számvetést és önelemzést is végeznünk magunkkal szemben, mielőtt újra kapcsolatot keresnénk. Mik az erősségeink? Mik a gyengeségeink? Miért vágyom kapcsolatra? Mi a fontos nekem a szerelemben? Fájna-e ha elveszíteném az adott személyt mert nem fektettem bele elég energiát és időt? Mi az ami nem fér bele nekem soha? Stb… Ezek az önelemzések segítenek minket az egész életünkben, így a szerelmi életünkben is.

Forrás: Insider

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük